Avrupa Futbol Şampiyonası bugün start alırken Türkiye'nin hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor.
16 kişilik performans ve sağlık ekibi yoğun mesai harcarken, Türkiye Futbol Direktörlüğü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Bayraktar gazetecilere milli takımın bir günlerini nasıl geçirdiğini detaylarıyla anlattı.
¦ Sabah ilk iş sporcuların ölçümlerine göre hareket becerileri değerlendiriliyor ve her isme eksiklerini düzeltmesi için egzersiz programı çıkarılıyor.
¦ Özel bir ultrason cihazıyla vücudun neresinde ve ne kadar yağ kitlesi olduğu belirleniyor.
¦
Oynadıkları mevkiye uygun kilo ve yağ yüzdesinde olup olmadığı tespit edilerek, planlama yapılıyor.
¦ Kahvaltıdan 1,5 saat sonra çadırda hem uyanma egzersizleri hem de bireysel eksikliklerle ilgili çalışmalar yapıyor.
¦
Oyuncular; nasıl uyudukları, uykularının kalitesi, kaç saat uyuduklarıyla ilgili detaylı değerlendirmeden geçiriliyor.
¦ Fiziksel toplarlanmayla ilgili bir gün önceki antrenmanın oyuncularda nasıl etkiler yaptığı ölçülüyor. Form doldurarak bilgi veren millilerin, aynı zamanda ölçüm cihazlarında hormon ve enzim durumları ile kas aktivasyonu değerlendiriliyor.
¦
Yapılan ölçümlerde alınan değerler ve antrenman verileri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iletiliyor. Terim ile teknik heyet, gelen veriler ışığında antrenman programını güncelliyor.
FRANSA'DA TÜRK YEMEĞİ
A Milli Takım oyuncularının beslenmesinden Türkiye'den gelen ünlü danışman şef Ebru Omurcalı sorumlu. Ay-yıldızlı ekibin beslenme danışmanı olan Omurcalı, yemeklerin pişirilme şeklinden, içeriğine ve besin değerleriyle yakından ilgileniyor. Futbolcuların hem düzgün beslenmesi sağlanıyor hem de alıştıkları Türk yemeklerinden uzak kalmıyorlar.