Maç Sonuçları

F.Bahçe'nin final yolunda bileği bükülmedi

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Galatasaray'la karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon kupada oynadığı 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik aldı

Giriş: 25 Mayıs 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 26 Mayıs 2016, Perşembe 10:25

Ziraat Türkiye Kupası'nda 26 Mayıs Perşembe günü Galatasaray'la kupayı kazanma mücadelesi verecek Fenerbahçe, finale namağlup olarak geldi.

Sarı-lacivertliler, bu sezon kupada başarılı bir grafik ortaya koydu. Grup aşamasından başladığı kupada 11 maç yapan Fenerbahçe, 9 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, kupada golcü kimliğini de ön plana çıkardı. Sarı-lacivertliler bu sezon Türkiye Kupası'nda rakip fileleri tam 27 kez havalandırmayı başardı. Fenerbahçe kalesinde ise 8 gol gördü.

Grupta 16 puan topladı

Fenerbahçe, kupada yer aldığı H Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan alarak lider tamamladı.

H Grubu'nda Antalyaspor, PTT 1. Lig ekibi Giresunspor ve Spor Toto 2. Lig temsilcisi Tuzlaspor'la mücadele eden Fenerbahçe, en fazla ikinci turda zorlandı.

Tek maç usulüne göre oynanan ikinci turda Kayserispor'la karşılaşan Fenerbahçe, rakibini normal süresi 0-0 biten maçın uzatma bölümünde geçti. Sarı-lacivertliler, Kayserispor'u 113. dakikada Diego Ribas'ın golüyle geçerek çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe, çeyrek finalde Spor Toto 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler'le eşleşti. Rakibiyle Diyarbakır'da 3-3 berabere kalan sarı-lacivertliler, rövanşı İstanbul'da 3-1 alarak yarı finalist oldu.

Sarı-lacivertlilerin yarı finaldeki rakibi, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun flaş takımı Torku Konyaspor oldu. Fenerbahçe, bu turu beklediğinden daha kolay geçti. İlk maçta Konya'da 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, rövanşı da 2-0 alarak finale adını yazdırdı.

Tarihinde 16. kez finali oynayacak Fenerbahçe, kupayı 7. kez müzesine götürmek için Galatasaray karşısında mücadele verecek.

İŞTE F.BAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

Kupanın golcüleri Fernandao ve Van Persie

Fenerbahçe'de bu sezon kupadaki en golcü ismi Brezilyalı forveti Jose Fernandao oldu.

Fernandao, çıktığı 9 maçta 6 gol kaydederek takımının bu kulvarda en skoreri olmayı başardı. Ligde attığı 16 golle takımının en skorer ismi olan Van Persie ise kupada da etkili bir performans ortaya koydu. Hollandalı yıldız, kupada sadece 4 maçta oynamasına rağmen 5 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe'de Ramazan Civelek ve Nani üçer, Volkan Şen iki, Lazar Markovic, Uygar Mert Zeybek, Caner Erkin, Josef de Souza, Şener Özbayraklı, Karahan Yasir Subaşı, Diego Ribas ve Mehmet Topuz kupada birer gol kaydetti.

Gençler forma şansı buldu

Fenerbahçe'nin genç futbolcuları bu sezon kupada forma şansı buldu.

Teknik direktör Vitor Pereira, ligde ve Avrupa'da az forma şansı bulan A takım oyuncularının yanı sıra altyapıdan da futbolculara kupada görev verdi.

Sarı-lacivertlilerin genç oyuncuları Erten Ersu, Karahan Yasir Subaşı, Savaş Polat, Ramazan Civelek, Uygar Mert Zeybek, Melih Okutan, Samed Karakoç ve Caner Koca, kupada sarı-lacivertli formayı giyme şansı yakaladı.