Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kader ve sabotaj!

İlk yarı bittiğinde Fenerbahçe'nin Seyrantepe'deki en iyi performansını yorumladık.
Hem teknik direktör becerisi, hem oyuncu karakteri ile meydan okudular.
21 atak girişimi ile "endişeleri" Galatasaray'ın kalbinde serbest bıraktılar.
Sürekli tehdit ediyor, sürekli olarak "acaba" sorusunu sorduruyorlardı.
Pozisyonlar da yakaladılar. Emenike beklenenin aksine güçlüydü ama yine oyun aklında eksik kaldı. Fakat bu oyunların kader seçimlerinde üst üste iki şok yaşadılar. Emre Belözoğlu'nun sakatlığının tekrarlaması ile orta saha aklı yine kulübeye gitti.
Maçın genetiğindeki pas oyunu, özellikle de taç çizgilerini zorlayan beklerin oyunu etkili sokulması sekteye uğradı. Devre biterken Chedjou'nun, Emenike'nin şut ayağına koyduğu adımı ile hem bir gol hem bir penaltı hem de bariz gol şansından gelecek kırmızı kart güme gitti. Cüneyt Çakır süzemedi pozisyonu. Çizgi hakemi de yardımcı olmadı kendisine.

O ARTIK GÜVENİLMEZ BİRİ
İkinci yarının meydan okuyanı Galatasaray'dı.
Tempoyu ve hırsı yüksek tuttular. Tam oyun dengeye gelirken, bu kez sahanın en tecrübeli ismi; Alves "sabotaj" gibi bir hareket yaptı. Rakibin sahasında, rakip oyuncunun sırtı kendi kalesine dönükken bu hareketi yapıyorsa bir oyuncu, artık "güvenilmez" sınıfına girmiştir. Ve yeni bir hikaye başladı. Kartal'ın Emenike-
Hasan Ali değişikliği, müthiş bir teknik adam aklıdır. Eksik kalan ekibine orta saha direnci getirip, daha mücadeleci karakterleri tercih etmesi, cesur ve akıllıca karardı. Eksik kalmalarına rağmen oyunu tutmayı, rakibin atak etkinliğini sadece Sneijder'in şutlarına endekslemeyi başardılar. Bir de Kadlec ile net fırsattan yararlanamadılar.
Derbinin kendine ayrı senaryosu içinde, sonuca Fenerbahçeliler'in üzüldüğünü ama kızmadığını söylemeliyiz.
Şartlar içinde en iyisini yaptılar. İki müthiş usta füzesiyle kaybettiler. Altı çizilecek nokta, Türk Telekom Arena'dan kırmızı kartsız çıkmıyorlar. Galatasaray, rakibi 10 kişi kalmadan kazanamıyor ve penaltılar sürekli güme gidiyor.

Emre'nin sakatlığının tekrarlaması ile F.Bahçe'nin orta saha aklı kulübeye gitti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA