Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sesini kıstılar!

İlk yarı bittiğinde notlarımızda Fenerbahçe adına "olumlu" diyebileceğimiz kelimeler yoktu. Koşu mesafeleri geldiğinde, Eskişehir orta sahasının, rakiplerinden en az bin metre fazla koştuğunu görünce, merak etmemize de gerek kalmadı.
Toplamda beş bin metrelik bir farktan bahsediyoruz, neredeyse iki kişi fazla oynamayı başarmışlardı. Yine Eskişehir'in bulduğu net pozisyonlar ve Volkan Demirel'e çıkması gereken bir kırmızı da geçti dakikalar içinde. Resmen temellerinden sallanıyordu Fenerbahçe.
İkinci yarının ilk hamlesi tribünlerde oldu. Birden bire Maraton'un üstlerinde çoğalmalar ve ardından ev sahibini avantajlı yapan tezahüratlar geldi. İki önemli oyuncusunu kaybettikten sonra Eskişehir'in kafasından atak fikri de çıktı. Tek kaleye çevirdi Fenerbahçe maçı. Emenike-Webo değişikliği ile de sağlı-sollu ortalar ile inmeye başladılar rakip ceza alanına.
Hatalar üst üste geliyor, fırsatlar kazanma fikrini Fenerbahçe tarafına yazıyordu. Devrenin iki önemli hamlesinden biri, rakibin yarattığı boşlukları kapatan Mehmet Topal'ın sahaya dönmesi ve İsmail Kartal'ın çift santrafora (Sow-Emenike) dönmesiydi.
Ceza alanı içine ve çevresine daha kalabalık yaklaşmaya başladıklarında, birden bire fazla adamla oynayan taraf da oldular. Bu arada gol vuruşundan önceki pozisyonda, bir de penaltı atlandı.
Geçen hafta Bursa'da son 10 dakika, beraberliği kazançlı hale getirmişti. Bu kez Kadıköy'de benzer sorunlarıyla hala boğuşan, benzer pozisyonları verdiği gibi, fırsat yaratamıyor ve forvetlerini gole yaklaştıramayan Fenerbahçe vardı. Emre Belözoğlu'nun gereksiz agresifliği kırmızıya dönünce, bunun üstüne Volkan Demirel'in zamanlama yanlışı gelince, hesap kesildi. Beraberlik golünün penaltısı ise dünkü Galatasaray maçındaki hakem hatalarından sonra Fenerbahçe'nin sesini kısmak içindi sanki...
"Bunlar neden oluyor" diye sorarsanız kendinize, takımın ipinin İsmail Kartal'dan çıkıp, Caner'e yapılan müdahale ile Aziz Yıldırım'a tamamen geçmesini hatırlatırız. Kenardakinden çekinen futbolcu, böyle sorumsuz davranmaz.

En yüksek not 7 Mori

En düşük not 3 Caner

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA