Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Albert Einstein demiş zaten!

Sanırım Einstein söyledi. Hep aynışeyleri yapıp da farklı sonuçlar bekleyenler için bir yorumu vardı. Ben yazmayayım. Haftalardır aynı taktik, hücum düzeni ve oyuncularla oynayıp, geçmişte olmayanların gerçekleşmesini bekledi İsmail Kartal... Hadi bundan umudu var; sadece defans oyuncularının pozisyon bulduğu ilk yarı bittiğinde, "Böyle olmayacak galiba" diye de mi soramadı kendisine! 60'a kadar bekledi Emre için, Webo için bir yedi dakika daha geçmesi gerekecekti. Akhisar yenilgisi ile birden bire bıçak sırtında yürümeye başlamışlardı. Maçın puan kadar moral anlamı da çok değerliydi. Kadıköy'deki Galatasaray derbisi sadece lideri değil, büyük ihtimalle şampiyonu da belirleyecek çünkü. Bunun üstesinden gelecek aklı üretecek kadro yapısını da tercih etmediler, farklı bir taktik de göstermediler. Yani; aynı şeyleri yaparak, farklı sonuçlar bekleyenler gibilerdi.
Maçın başka bir hikayesi de var. Maç öncesinde Aykut Kocaman şampiyonluk yaşadığı oyuncuların yanındaydı. Maç başlarken de oyuncular eski hocaları ile kucaklaşıyordu. Trabzonspor maçı öncesinde Ersun Yanal'ın kol mesafesine bile gelmemişlerdi. Sanırım bir yerde "çalışmak" ile "yaşamak" arasındaki farkı gördük. Bakın; F.Bahçe kötü oynuyor demiyorum. Takım olarak sonuna kadar uğraşıyor, deniyor, gole ulaşmak için hiçbir şeyden sakınmıyorlar. Fakat sezon başından beri ön tarafın skor yapma sorunu var. Geçen senenin dokuz gol gerisindeler (32-23).. 10'da bir gol istatistiğine sahipler. Bu kadar emeğin ortaya konduğu maçları "kader" haline getiren, bu döngünün kırılamaması. Bu görev de takımı çalıştıranın veya prim vererek şampiyon yaptığını iddia edenindir.
Maç sırasında sosyal medyada hakem Ali Palabıyık'a veryansın ediliyordu. Etmesinler... İki tane faul mü değil mi belli olmayan pozisyonun arkasına saklanmak acizlerin işidir. F.Bahçe mücadele etmekten sakınmayan bir takım ve güçlüklerin nasıl aşılacağını gösterecek performansa da sahip. Haftaya Kadıköy'de bunu görürüz hep birlikte.
İpler hala ellerinde...


En yüksek not
Kaya, Gökhan 7

En düşük not
Meireles 5

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA