Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Paraşütlü seçim!

Aziz Yıldırım bir kez daha "son defa" dedi ve mahkeme kararıyla birlikte başkanlıktan ayrılacağını açıkladı. Böyle aday oldu, konuştu ve oy istedi. Ama kongrede şu belli oldu ki, artık fiili başkan Ali Koç olmuştur. En hassas son noktaydı Koç'un konuşması ve öncesi. Kürsüye alkışlarla geldi, daha fazlası ile yerine döndü. Aziz Yıldırım'a gösterilen teveccühün de önüne geçti, çünkü salonun tamamı arkasındaydı. Ve görüldü ki; Mehmet Ali Aydınlar kongresi sonrasında, dün de Aziz Yıldırım'ın paraşütü oldu. Ali Koç'a duyulan sevgi ve güven, Aziz Yıldırım'ı sallanarak girdiği iki seçimde de yüzde 20-30 daha fazla oya taşıdı.
Oy sayısı önemli. Kazanması garanti olan kongrede bile Yıldırım'a oy vermesi için amatör şubelerden gelen üyeler için servis minibüslerinin ring seferi yaptığı görüldü. Bu da seçimin psikolojik yüzü. Belgü ve ekibi bin oy ve fazlasının peşindeydi. Aziz Yıldırım ise "beni hala istiyorlar" desteğini sandıkta rakamlandırmanın peşinde. Bunu yaptığında dördüncü yıldızı takan ezeli rakibine rağmen, hakimiyeti ve hükmü yeniden şarj olacaktı. Akılcı bir yol!

İKİ SENEYİ BULABİLİR
Hulusi Belgü, ilk adaylığında seçime sokulmamıştı. Söz verilmesine rağmen, affedilmedi. Bu kez çok düzeyli bir konuşma ve eleştirilerle kürsüde yer aldı. Dün de salona gelenleri Mahmut Uslu ile birlikte kapıda karşıladı. 18 yıllık bir tahakküme rağmen cesurca aday oldu ve kendisi için notere imza vererek ismini açıklayan 350 cesur kongre üyesi vardı arkasında. Salonda imza verenlere "Neden verdin?" telefonları edildiği konuşuldu. Kimse "edilmemiştir" demedi. Aynı bakış açışı, Ali Koç'un süreci için de endişeliydi. Neden mi?
Aziz Yıldırım "Mahkeme karar verince" diyerek, 8 Temmuz'u tarihledi. Ama avukatlar mahkemenin istediklerine bakıp, gelişmeleri tahmin edip, karar sürecinin iki seneyi bulabileceğini söylüyorlar. Onlar bu işlerde tecrübeli. Bu iki yılda, aldığı alkışlar Ali Koç'a farklı yansır mı? Yani; daha önceki başkan adaylarının akıbetini yaşar mı? Bekleyip, göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA