Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

‘Neden aldılar’ denemez!

F.Bahçe'nin şu ana kadar 4'er yıllık imza attırdığı Simon Kjaer, Şener Özbayraklı ve Fernandao'nun takıma katkısı ne olur? İsmi geçen Ozan Tufan, Volkan Şen gerekli transferler midir?
Alınan oyuncuların nokta atışı olduğunu belirtelim. Şener'i de katarsak, kesinleşen dört transfer için de "Neden aldılar?" denemez. Kariyerleri, geçmiş performansları ve taşıdıkları beklentiler hep olumlu. Her şey bir tarafa takımın geçen sene yaşadığı problemler düşünüldüğünde, özellikle Nani ve Fernandao çözüm üretecek oyuncular. Dördüncü yıldız yenilen goller nedeniyle değil, atılamayanlar yüzünden kaçtı. Hamleler de bu bölgelerde 'iyi' oyunculara yapıldı.
Ozan Tufan bir proje transferi olur ve yapılırsa oyuncuyu da farklılaştırır. Ozan artık Bursa'yı aştı. Büyük bir takıma veya Avrupa'da hedefi olan bir takıma gitmesi, gelişmesi için artık şart. Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi de görürse, önümüzdeki yıllarda tüm dünyayı kendisi hakkında konuşturur. Volkan Şen ise Bursaspor'un oyuncusu. Orada ağır bir taş. Trabzonspor'da başarılı olamayan bir oyuncu, İstanbul'da da hayal kırıklığı yaratabilir.

Başkan gözünü kararttı
Sarı-lacivertliler, bir yandan da Nani, Guarin, Llorente, Adriano, Ospina gibi isimlerle de yakın temasta. Bu yıldızlar beklenen 4. yıldızı ve hasret kalınan Avrupa'da üst turları getirebilir mi?

Daha önce de yazdım. Bu maliyetlerle tartışılmayan oyuncu alınıyorsa, hedef aslında Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Aziz Yıldırım gözünü karartmış durumda. Perreira ile de bunun hesabını yaptığını sanıyorum. Elemeleri geçmek istiyor ve bunun için genç hocasının istediklerini yapıyor. Yoksa hiçbir şeye dokunmadan, sadece ön tarafa yapılacak hamleler ile yine şampiyonluğa oynanırdı.

Yeni kaptan Topal olmalı
Emre ile yollar ayrıldı. Fenerbahçe'de sizce yeni kaptan kim olmalı? Takımdaki eskilerden biri mi yoksa yeni gelecek yıldızlardan biri mi?
Oynayan futbolcunun kaptan olması gerekir. Takımda kaldığı sürece o bant Volkan Demirel'in ya da Gökhan Gönül'ün hakkı gibi gözükse de, benim adayım Mehmet Topal'dır. Sadece performansı ile değil, sahadaki duruşu ve özel hayatında da eşi ile birlikte sosyal projelerde yer almasındandır. Fenerbahçe gibi bir misyon kulübünü mükemmel temsil edeceğine inanıyorum.

Kulüp bombanın üstünde takım iyi oyuna mecbur
Daha düne kadar yaşanan ekonomik sıkıntıya ve mali kriterlere rağmen bu kadar yüksek maliyetli transferin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu harcamaya karşın başarı gelmezse ne olur?

Aziz Yıldırım kongrede harcanacak paraların kulübü uçurumdan atmak olacağını söyledi. Şimdi de harcıyor. Başarı gelse de gelmese de, bu gerçek değişmeyecek. Fenerbahçe de finansal olarak iyi durumda değil. Ve Mahmut Uslu'nun daha önce Trabzonspor için dediği gibi hazine sandığı bulmadılarsa, şampiyon da olsalar, yine sıkıntılar bitmeyecek.
Esas tedirginlik taraftar cephesinde. Dördüncü yıldızı kaybetmek, bunu da Aziz Yıldırım'ın keyfi kararlarına faturalanması nedeniyle, kulüp bir bombanın üstünde oturuyor. Bu takım başarılı olmak zorunda. Sahada iyi mücadele etmek, oynadığı oyunla da izleyenleri tatmin etmek durumunda.

Pereira saygı kazanırsa mükemmel bir iş çıkarır
Şampiyonluk yaşayan Aykut Kocaman ve Ersun Yanal ile geçen sezon F.Bahçe'yi çalıştıran İsmail Kartal'dan sonra Portekizli teknik adam Vitor Pereira takımda nasıl bir fark yaratabilir?

Pereira aslında çok şanslı. Zaten Aykut Kocaman'ın kurduğu takımın bir oyun şablonu ve taktik disiplini vardı. Ersun Yanal ile de yüksek tempoyu denediler ve başarılı oldular. İsmail Kartal'ın şanssızlığı, Aziz Yıldırım'ın para musluklarını kısmasıydı. Pereira kendi seçtikleri ile oynatmak istediği futbolu daha önce test etmiş olan bir takımın başına geçecek. Şablonu anlatmakta veya oynatmakta fazla zorlanacağını tahmin etmiyorum. Eğer oyuncuların saygısını da kazanırsa, ortaya mükemmel bir takım çıkartır.

G.Saray'ın acelesi yok
Sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray şu ana kadar transferin en sessiz takımı. Başkan imzaların 1 Temmuz'dan sonra geleceğini açıkladı. Sarı-kırmızılıların sessiz kalmasını nasıl yorumlarsınız?

Şampiyonlar Ligi'ne katılacakları için kariyerli ve heyecan veren transfer yapmak zorundalar. Diğer tarafta UEFA'nın kontrolündeler ve harcamalarını ancak disiplin içinde gerçekleştirebilirler.
Önce 20'ye yakın oyuncuyla yollarını ayıracaklar, sonra da önlerine bakacaklar.
Zamanımız var diyorlar. Önemli oyuncularla da görüştükleri ortada. Dengelere önem verdiklerini de görüyoruz. Temmuz sonuna doğru bu konuda daha doğru yorumlar yaparız.

Herkesin yeri doldurulur
Henüz atılmış resmi bir imza olmasa da Beşiktaş yeni sezonda Demba Ba'sız mücadele edecek gibi görünüyor. Kasaya para girmesi mi yoksa taraftarın mutluluğu
mu önemli?
Başkan Fikret Oman önce kulübü yaşatmanın peşinde. Eğer bir oyuncu, iyi bir bedel görmüşse satılmalı. Bu çarkın dönmesi için kaçınılmaz. Alacaksınız-satacaksınız. Yeri doldurulmayacak oyuncu yok. Püf noktası da bu. Demba Ba satılırken, alternatif planınız varsa, taraftarı mutlu etmeye devam edersiniz.

Mbia, Topal ile aynı tipte
TFF seçimlerinde başkan Hacıosmanoğlu'nun Yıldırım Demirören'e desteği Trabzonspor'da istifaları art arda getirdi. Bu durumu nasıl yorumlarsınız ve yeni transfer Mbia için ne düşünüyorsunuz?
İbrahim Hacıosmanoğlu bu kararı neden aldı bilmiyoruz. "Kulüplerin dostu yoktur, çıkarları vardır" diyorsa, bunu da söyleyebilir. Ama bu cümle bile başkanlık süresindeki duruşunun ve söyleminin inkarı olur. Nasıl Mehmet Topal F.Bahçe'nin omurgasıysa, Mbia da aynı tip oyuncu. Yanal'ın oynattığı oyunda, tek ön liberonun büyük sorumluluklar alması gerekiyor. Rakip sahada ve ceza alanında kalabalık kalmanın formülünü üretmeliler. Kanatları kaliteli hale getirmeye uğraşacaktır Ersun Hoca ve mutlaka forvet arkasına oyunu iyi hisseden bir futbolcu bulacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA