Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İstikrarlı mahcubiyet

Fenerbahçe belli ki maçı önceki gece oynamış. Beşiktaş'ın Galatasaray maçını kayıpsız geçmesiyle tüm enerjisini harcamış gibiydiler. Sahada kazanmak adına tempo üretmek isteyen veya oyunu geniş alana yayıp, yan toplarla tehlike yaratmanın peşine düşecek bir takım beklerken, Başakşehir'in tüm tuzaklarını tereddütsüz kabul eden acemiler mangası gördük. Sakin olması gereken, aklını kullanması beklenen veya farklılık yaratacak tüm isimler bir gece önceki maçın yorgunluğunda, sahada vazgeçmiş gibiydiler.
Kalite farkını taktik zekayla eşitleyen Abdullah Avcı'yı da tebrik etmek lazım.
Kadıköy'de oynadığı oyunun çok benzerini bu kez daha üst düzeyde sergiletmeyi başardı.
Fenerbahçe'nin beklerini getirmeden, kanatlara üçlü kapatmalar uygulayarak rakibini ceza alanına etkili sokmamaya çalıştı. Bunun yanında kontratak planları vardı ve 'tıkır tıkır' işletti.
Pereira'dan bu kısır oyuna hamle Alper'i çıkarmakla geldi. Adam eksiltecek, ileriye top taşıyacak veya rakibe hata yaptırtacak iki oyuncusundan birini (diğeri Volkan Şen) yanına oturttu. Çift forvete dönüyorsan, onlara pas üretmen lazım. Adamların kendi kendilerine gol atacak hali yok. Bunun yerine kontrolü rakibe vermeyi tercih ediyorsan, demek ki ne zorlu geçen ilk maçtan ders çıkarmışsın, ne de kendi takımını tanımışsın. 8 sezondur Fenerbahçe zirvenin gediklisi. Bunların yalnızca ikisinde şampiyon olabildi. Birinde son hafta kaçırdı. Bu bir hedef istikrarı ve sürdürülen başarıdır. Kaçan şampiyonluklarda bizlerin sahayı değil de sürekli olarak yönetim seçimlerindeki hataları ve keyfiyeti konuşmamız da bir eleştiri istikrarı. Harcadıkları çok büyük paralara rağmen Ersun Yanal'lı dönem haricinde başarının altını çizememişlerse demek ki hataların da tekrarlanma istikrarına da sahipler. Artık büyük bir sürpriz olmazsa Beşiktaş sezonun şampiyonu.
Pereira'nın oynattığı oyunu övüp, tek farklı galibiyetler için 'Hücum maç kazandırır, defans şampiyon yapar' diyerek alkış tutanlara da selam olsun.
70 milyon Euro'luk transferin yapıldığı sezonda lige havlu atıldı. Demek ki takımları 'Parayı verdim' diyenler şampiyon yapmıyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA