Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sıradan!

Avrupa yorgunu iki takımdan da yaratıcı ve yüksek tempolu bir oyun beklemiyorduk. Sürprizi yapan hakem; Mete Kalkavan oldu. En basit aldatma yöntemini kullanan oyuncunun tuzağına düşüp, penaltı noktasını gösterdi. Tecrübeli bir hakem için, beklenmeyecek gaflet aslında. Sıradan hakemlerin vereceği karara sahip olursanız, siz de sıradansınızdır. Ve elbette "tecrübeli kaleci" sınıfında tanımlayacağımız Volkan Demirel'in, aslında hiç de öyle olmadığını anladık bu pozisyonda. Topa çıkması zaten yanlış karar. Çıktığı topa değememesi ikinci büyük yanlış. Buna rağmen ayaklarını uzatıp, rakibe; "hadi; dokun bana da hakem penaltı versin" hamlesini yapmak, inanılmaz.
Fenerbahçe adına "gaflet" anları aslında saymakla bitmiyor. Kjaer'in, her hava topunda Diabete'nin altında ezildiğini de gördük. Biri direkten dönen iki pozisyonun nedeniydi bu anlar. Volkan Şen'in en diri ve en duru kalmasını beklerken de yanıldık. Bir faul kararına takılıp, bütün bir maçı hakemle uğraşarak geçirdi. Üç maçlık serinin ardından, zirvedeki puan hesaplaşmasına çıkmak, Advocaat için bir karne mi? Aslında iki takım da iliklerine kadar perşembenin yorgunluğunu yaşadılar. Daha çok kısmı Fenerbahçe'ye ayrılmıştı elbette. Bir nevi; "laktik asit savaşları" yapılıyordu iki takım arasında.
İkinci 45'te bir orta sahadan vazgeçilip, Van Persie ile çift forvete dönme kararında, belki de Adrvocaat rakibin direnç ölçümünü kullanmış olabilir. Antep maçında vermediği paslar ile eleştirdiğimiz Volkan Şen'i, bu kez sürekli başı havada ve boş arkadaşını ararken bulmak da önemliydi. İlk yarıdaki sekiz korner atışından sadece birine dokunabildi Fenerbahçeli oyuncular. Rakip duran top kullanırken de sadece birine dokundular. İki türlü de arıza var yani. Savunmada adam adam adama gibi artık çağın unuttuğu sisteme devam ediyorlar, hatalar bitmiyor. Kullandıkları tüm kornerlerde de rakip altı pasa dolup, sonuç alamadılar. Bir olur, iki olur hadi üç de olsun. Hep aynısını denemek manasızlığında ısrar etmeleri de bir kenar yönetim körlüğüdür.
Fenerbahçeliler, penaltıya takılmasın, Osmanlı iki kere de direkten döndü. Skor yine böyle olabilirdi. Ocak ayına kadar bu grafik sürecek. Zirveye ne kadar yakın kalırlarsa, o kadar iyi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA