Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İsmet Iraz'ın takımı!

Galatasaray normal şartlar altında kazanamayacağı bir maçı Sneijder'in vuruş kalitesi yüksek şutlarıyla kazandı. Sneijder'in dün akşam attığı iki golden birisi bu sene yılın golü olabilir. İlk yarıda tek taraflıydı. F.Bahçe oynadı, G.Saray seyretti. İlk devre bittiğinde Galatasaray camiasının üzgün olduğunu düşünüyorum. Bir takım bu kadar pasif olamaz ve olmamalı.
İkinci yarıya G.Saray çok daha iyi başladı ve gecenin sorumsuz ismi Bruno Alves'in hareketi, sayı üstünlüğünü G.Saray'a getirdi. Alves, Cüneyt Çakır'a "Gel beni at ki takımım zorlansın" dedi. Ardından G.Saray iyice baskıyı kurdu. Kurdu ama pozisyon yok. Bu dakikalarda kornerden gelen topa Kadlec iyi vursa G.Saray için her şey bitmişti. Kadlec'in kaçırdığı gol, son yıllarda gördüğüm en bariz gol fırsatlarından biri. Sonrasında futbolun evrensel kuralı işledi: "Sorumsuzluk yaparsan, basit golleri kaçırırsan kaybedersin."
Bitime 4 dakika kala Sneijder öyle bir vurdu ki, gelen gol belki de G.Saray tarihinin en iyi gollerinden biri. Birkaç dakika sonra bu sefer benzerini öbür köşeye vurdu ve tek başına F.Bahçe'yi yenen adam oldu. Gelelim Volkan'a... Bana sakatlığı inandırıcı gelmiyor. Sakatlanmışsan çıkarsın kardeşim. Sakatlanan adam son 20 dakika sahada kalmamalı. Cezayı böyle kesiverirler.
Dün önce Alves bilerek ve isteyerek, sonra da Kadlec istemeyerek G.Saray'ın kazanmasını sağladılar. F.Bahçe'yi İsmail Kartal mı çalıştırıyor yoksa karate hocası İsmet Iraz mı? Kritik anlarda, kritik oyuncular karate tarihine geçebilecek hareketlerle oyun dışı kalıyorlar. Ağır disiplinsizlik var. Çakır dünyanın en iyi hakemlerinden. Son saniyelere kadar da iyi maç yönetti. Alves'in pozisyonunda kırmızı tartışılmaz. Ama F.Bahçe'nin golü öncesi top 30-40 cm dışarıda. Yardımcının bu tacı görememesi anlaşılır gibi değil. Çakır'ın koşu koridorundaki bu tacı yardımcısının yardımı olmadan da görmesi gerekirdi. Problem şu; G.Saray ile F.Bahçe arasında yaşanacak ikili averaj. Dün gece hakem hatası ikili averajı F.Bahçe lehine çeviriverdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA