Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Dörtlü orta saha kazandırır

Galatasaray şöyle veya böyle kazanmaya devam ediyor. Geçen haftaki Kasımpaşa ve dün geceki Karabükspor maçları çok önemli virajlardı. Kayıpsız atlatıldı, ne garip tesadüftür ki yine golleri Umut ve Chedjou attı.
Son 3 haftadır yeni yönetimle birlikte Galatasaray'da sistem de değişti. Dörtlü orta saha, özellikle takım savunması için çok önemli olumluluklar getirmiş. Rakip kolay kolay pozisyon bulamıyor. Dortmund'da 4 gol yiyerek kaybeden Galatasaray o maçta bile özellikle ilk yarıda alanı çok iyi kapatıp takım savunması manasında olumlu görüntüler vermişti.
Dün gece Galatasaray maça adeta 1-0 önde başladı. Daha maçın başıydı ki Chedjou Galatasaray'da oynadığı dönemde çok fazlaca attığı kafa gollerinden birini attı. Bu dakikadan sonra Galatasaray öyle goller kaçırdı ki bunların bir kısmını atabilseler ilk yarıyı 2-3 farklı önde kapatabilirlerdi. Burak neler kaçırdı neler...
Böyle pozisyonları atamazsanız doğal olarak galip takım için stres artıyor.
İkinci yarıda da böyle oldu. Galatasaray 'skoru koruyayım' dedi, fazla hücumu düşünmedi ve işte bu dakikalarda da golü yedi. Yine bir kornerde bu sefer Emre bulunduğu yerden zıplayıp kafayla beraberliği sağladı.
Beraberlik golünden sonra şunu söyleyebiliriz; Galatasaray kolay golleri atamıyor ama çok kolay goller yiyor.
Bu dakikalardan sonra devreye tıpkı Semih Şentürk gibi yavaş yavaş nöbetçi golcü rolüne bürünen Umut Bulut girdi ve yine geçen haftaki gibi galibiyeti getiren golü yaptı.
Bu sistem değişikliğine Cesare Prandelli mi, yoksa Abdurrahim Albayrak mı karar verdi bilmiyorum ama dörtlü orta saha ve takım savunmasını önde kurmak özellikle ligimizde Galatasaray'a çok şey kazandırır. Zaten kazandırıyor da. Galatasaray art arda zor da olsa kazanmaya başladı.
Hakem Barış Şimşek oyun genelinde iyi ama özellikle Hamit ve Dzemaili'ye öyle iki sarı kart gösterdi ki anlayabilmek gerçekten mümkün değil.
Bırakın sarı kartı, iki pozisyonun da faul olduğu bile şüpheli.

En yüksek not 8 Chedjou

En düşük not 4 Burak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA