Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bu maç ölçü değil

Dün geceki Balıkesir maçı F.Bahçe için çok kritikti. Takım son iki haftada önemli puanlar kaybetmiş, puan kaybına tahammülü yoktu. F.Bahçe şanslıydı çünkü rakip Süper Lig'in en zayıfıydı. Bunu net iddia ediyorum; Balıkesir'in şu anki seviyesi Süper Lig değil. Şanssız tarafı ise her geçen dakika ağırlaşan, kayganlaşan ve öbek öbek hale gelen zemindi.
Maç boyunda F.Bahçe dağınık göründü ama tüm bunlara rağmen oyunun ve topun mutlak sahibi oldular. Fazla pozisyonları var mı diye bakıyoruz ama yok. Oyunun başlarında Sow'un bir pozisyonu var hepsi bu... Dağınıklık aslında organizasyonda. Kanat bekleri önlerindeki oyuncularla fazla iç içe oynadılar. Emre olsun, Meireles olsun fazla hücuma destek veremediler. Mehmet Topal ise zaten böyle bir rolü pek üstlenmiyor. Böyle olunca da oyun sıkıştı kaldı. Sıkışan oyunu kim çözdü biliyor musunuz, çok garip gelecek ama Meireles'in yaptığı ortayı tutup içeri yumruklayan kaleci Emrullah. Ha bu pozisyon gol almasa F.Bahçe puan kaybeder miydi, pek sanmıyorum. Çünkü bundan sonra Balıkesir'in ligin önemli takımlarından pek puan alabileceğini hiç düşünmüyorum. İkinci yarı yine aynı tablo ile oynanırken F.Bahçe bir türlü ikinci golü bulamadı. İkinci golü bulamadığınızda rakip sizden ne kadar zayıf olursa olsun sahada tedirginlik yaşıyorsunuz. Tıpkı son 15 dakikada F.Bahçe'nin yaşadığı gibi...
Sonuçta F.Bahçe için kazanılması gereken bir maçtı ve kazandılar. Ama F.Bahçe düşüşte veya bazı oyuncular eski formlarında değil diyebilmek dün geceki maça bakınca mümkün değil. Dün geceki maç, hiçbir şey için ölçü olamayacak tipte bir maçtı.
Balıkesir çok sempatik bir takım. Şehir de tam bir futbol şehri ama bu sene şansları yok denecek kadar az. Bu da bizi çok üzüyor.
Son haftalarda hakemler çok konuşuluyordu. Halis Özkahya genelde iyi ama bir pozisyon var kendisini eleştireceğim. 70'li dakikalarda Webo'nun Kulusic'in kasıklarına bir tekmesi var. Tabii ki bu kasti bir tekme değil. Ama karar en az bir sarı kart olmalıydı. Oyunun son dakikalarında da Webo kartı gördüğünde kırmızı kartı alacaktı ama almadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA