Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Tablo çok vahim

Futbolumuz ve Futbol Federasyonumuz güven açısından, performans açısından ve huzur açısından hiç de iyi durumda değil.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yıldırım Demirören'in konuşmaları sadece söylemiş olmak için yapılmış konuşmalar. TFF Başkanı kim olursa olsun zaten benzeri konuşmaları yapmıştır, yapar ve yapacaktır. Fakat bazı unsurlara kesinlikle katılmıyorum. Yıldırım Demirören "Federasyonumuz kurulduğu günden beri mali anlamda en yüksek dönemini yaşıyor" diyor. Asla… Futbolumuz ve Futbol Federasyonumuz güven açısından, performans açısından ve huzur açısından iyi durumda değil. Bir kulüp başkanı büyük oranda derebeyliğini ilan etmiş durumda. Bir başka başkan zaten aylar önce "Kulübümün menfaatleri için gerekirse hakem odası bile basarım" diyebiliyor. Hakemler şamar oğlanına döndü, MHK'den ses seda yok. Bu mu Türk futbolunun en iyi durumda olduğu an! Kulüpler borç batağında kıvranırken 14 yabancıya kadar izin vermenin Türk futboluna getireceği yarar yoktur. Bu felaket bir sonuçtur.

BU KADAR HARCAMA 4.'LÜK İÇİN Mİ YAPILDI?
Trabzonspor gerilimli günler yaşıyor. TFF ile bağlarını koparan bordo-mavililerin tepkilerini haklı buluyor musunuz?
Trabzonspor milyonlarca Euro yatırım yaptı. Yerel tepkilere rağmen F.Bahçe'nin gönderdiği Ersun Yanal ile anlaştı. Önemli oyuncular getirdi fakat görünen o ki bırakın şampiyonluk ya da ikinciliği, üçüncü olma şansları bile yok. Üstelik kupadan da elendiler. Hiçbir idealleri kalmadı. Dördüncü mü yoksa beşinci mi olacaklar geride kalan maçlar belirleyecek. Ama bu kadar transfer ve harcama dördüncülük ya da beşincilik için yapıldıysa camia bunun da hesabını sorar veya sormalıdır.

ÜÇ KULVARDA YARIŞMAK HER TAKIM İÇİN ZORDUR
Üç kulvarda yarış veren Beşiktaş kupadan elendi. Bu bir düşüş göstergesi mi yoksa yoğun fikstür nedeniyle yaşanan sıkıntılar düşünülünce siyah-beyazlılar adına avantaj olur mu?
Türkiye Kupası'ndan elenmek belki de Beşiktaş için en hayırlısı oldu. Çünkü 3 kulvarda yarışmak her takım için çok zordur. Bırakın Beşiktaş'ı, Real Madrid ligimizde oynasa o bile zorlanabilir. Beşiktaş'ın çok ciddi bir şampiyonluk yarışı var. Üstelik Avrupa'da Liverpool'la çok ciddi iki maç oynayacaklar. Kimse Beşiktaş'a fazla kızmasın. Ben iddia ediyorum ki kupadan elenmek belki de onlar için hayırlı oldu.

BURSASPOR ZİRVEYE OYNAMALI
Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor büyük bir çıkış yakaladı. Yeşilbeyazlıların bu çıkışını nasıl yorumluyorsunuz?
Bursaspor'un kadrosu aslında çok iyi bir kadro. Hatta kaliteleri şampiyon oldukları dönemden daha da yukarıda. Üstelik Şenol Güneş gibi hocalığı ve adamlığı çok üst seviyelerde bir teknik direktörleri var. Ben Bursaspor'un yerinde olsam bu kadroyu önümüzdeki yıl da koruyup hatta takviye edip Şenol Güneş'le şampiyonluğa oynardım.

EN BÜYÜK FAVORİ FENERBAHÇE
Fenerbahçe, Trabzonspor maçında iyi futboluna rağmen kazanamadı. Beşiktaş Rize; G.Saray ise Eskişehir karşısında kötü futbolla 3 puanı alan taraf oldu. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu futbolun doğasında var. Şampiyonluğu kovalayan 3 takımdan iki tanesi çok kötü oynayarak kazanmayı bildiler. Bir diğeri ise yani F.Bahçe iyi oynadığı, çok pozisyon yakaladığı bir maçı berabere bitirdi. Ama bunları doğal karşılamak lazım. Kadro derinliği ve şu anda ortaya konan futbola baktığımızda bence F.Bahçe hala en büyük favori görünüyor. Üstelik amansız takipçileri Beşiktaş ve Galatasaray ile Kadıköy'de oynayacaklar.

ATAMAN'IN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ
Ergin Ataman'ın soyunma odasında genç oyuncu Göktürk Ural'ı tokatlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Soyunma odası takımın yatak odası olsa da bir öğretmenin oyuncusunu tokatlaması doğru değildir. Çocuk 19 yaşında, yani yetişkin. Üstelik bu tokadı 15 kişinin önünde atıyorsun. Asla kabul edilemez bir durum.

NAMOĞLU'NUN GELİŞİYLE HAKEMLER TOPARLADI
İkinci yarının başlaması sonrası hakemler yine en çok konuşulan konuların başında geliyor. Lig ve kupada hakemlerin performansını nasıl buldunuz?
Yusuf Namoğlu geldikten sonra hakemler biraz toparladı. Hiç kimse Türk hakemlerinden sıfır hatayla maç yönetmesini beklemesin. Çünkü dünyanın her hakemi hata yapar. Hiçbir ülkede hakemler hatasız maç yönetmezler. Mühim olan, hata marjının dünya ortalamasında olması ve hatalardan sürekli bir takımın nemalanmaması veya puan kaybı yaşamamasıdır. İlk yarıda bunları çok gördük. Birçok Anadolu takımı hakem kararlarından sürekli mağdurdu. İnşallah Namoğlu ve ekibi ilk yarıda yaşananları yaşatmazlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA