Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Slaven Bilic (?)

Beşiktaş iki ezeli rakibiyle amansız bir şampiyonluk yarışındayken puan kaybına tahammülü yoktu. Bilic, bunu düşünmeliydi. 'Rotasyon' dedi, önemli oyuncularını oynatmadı. Tamam, Demba Ba ısınırken sakatlandı, ama Atiba ve Gökhan ile oyuna başlamamanın hiçbir manası yok. İlk devre Beşiktaş oyuna hakimmiş gibi göründü. Ama rakip Eskişehirspor öyle iyi alan savunması yaptı ki alanı öyle iyi daralttı ki Beşiktaş rakip savunmayı aşmakta ve açmakta çok zorlandı. Hal böyleyken kontrada yakalanıp golü yediler. Aslında bu gol yenir miydi, yenmez miydi çok tartışılır. Beşiktaş'ın en iyisi kalecisi Cenk'ti sadece yediği gol dışında. Açı çok dardı, yerden gelen şut Cenk'in bacak arasından geçti, kale çizgisinde de genç oyuncu Kaan golü yapıverdi.
Skor dezavantajı zaten rakip kilidi çözmekte zorlanan Beşiktaş'ı daha da panikletti ve Bilic, ikinci yarıda oyuna Gökhan Töre ve Atiba'yı almak zorunda kaldı. Ama dedik ya şampiyonluk yarışında hiçbir takımın puan kaybına tahammülü yok.
İkinci yarıda mağlup Beşiktaş oyun disiplininden iyice koptu. Rakip kontralarda öyle pozisyonlar buldu ki Beşiktaş fark yemediyse kalecisi Cenk'e ve Eskişehirsporlu oyuncuların beceriksizliklerine dua etsin.
Sonuçta Beşiktaş çok kritik bir deplasmanı kaybetti ve yarışta yara aldı. Ama rotasyon denemesinin dün akşam neye mal olduğunu sanırım Bilic de anlamıştır. Zaten Demba Ba yok, klasik kadronla başlarsın, öne geçersen dinlendirmeyi düşündüğün oyuncularını kenara alırsın.
Gelelim hakeme... İyi yönetmiş gibi göründü. Ama Motta ve Tolgay'a verdiği sarı kartlar kesinlikle yanlış. Ayrıca Beşiktaş'ın en az kesin bir penaltısını vermedi. İkinci yarıda hava topunda Mustafa, Sosa'nın üstüne düştü. Düşmeden önce dirseğiyle de baskısı var. Hatta ve hatta son dakikalarda Tolgay'a yapılan açık bir itme var. Çizgi üzerinde veya biraz dışarıda. Eğer alan içindeyse onun da penaltı olması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA