Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Melo korunuyor mu?

Şampiyonluk yarışında G.Saray maçın bitmesine 5 dakika kala hayati bir galibiyet aldı. Ancak kırılma noktasında, yani 60'lı dakikalarda hakem Melo'yu ikinci sarıdan atsaydı Galatasaray maçı kazanabilir miydi bilmiyorum.
Galatasaray ilk yarıda dönen topları kapamadı. Top kendindeyken de topu iyi kullanamayınca ciddi anlamda pozisyon bulamadı. Burak rakip defansın arasına sıkıştı ve hazır olmaması nedeniyle sürekli kayboldu gitti.
İkinci yarı ise çok enteresan geçti. Bu yarının hemen başında Gaziantepli Mustafa Durak çaprazdan Muslera ile karşı karşıyla kaldı ama iyi vuramadı. Bu sefer dönen topta Galatasaray golü bulacaktı ki Chedjou müsait pozisyonda topu kafayla auta attı. Son yarım saat Galatasaray'ın hem risk alıp hem de taktiksel değişiklikle maça ağırlığını koyduğu bölüm oldu.
Galatasaray, Gaziantep'i son yarım saat sahadan sildi. Chedjou ve Hakan Balta orta sahaya kadar çıktılar. Dönen bütün topları Galatasaray almaya başladı. O ana kadar rahat oynayan G.Antep defansı geriye yaslandı, daha doğrusu yaslanmak zorunda kaldı ve bu bölümde Galatasaray çok ama çok fırsat yakaladı. Şöyle kabaca bakıyoruz Burak'ın kaçırdığı nete yakın en az 3 pozisyon var. Hepsi de son 20 dakika içinde.
Baskı büyüktü ancak herkeste maç berabere bitecek düşüncesi oluşmuşken sahneye Hakan Balta çıktı. Kornerden gelen topu ön direkte kafayla gol yapıp maçı kurtaran adam oldu. Sadece maçı mı? Belki de ligin sonunda Galatasaray Hakan'ın golünü minnetle yad edecektir.
Gelelim hakeme... Mete Kalkavan için çok güzel şeyler yazmak istiyorum ama maalesef o bana bu imkanı vermiyor. En az vermediği 4 sarı kart var. Hele hele ikinci yarının ortasında sarı kartlı Melo'nun hareketine ikinci sarı kartı vermeyişi anlaşılır gibi değil. Rakip topu atmış geçmiş ve Melo topa ayağını sokuyor. Hem de hakemin önünde. Melo atılacağını anlıyor, hareket topa diyor ama hakemin yüzüne bakamıyor. Ama Kalkavan maalesef Melo'yu oyunda tutuyor. Bazı hatalar kabul edilebilir. Enstantane hataları göz ardı edilebilir ama göz göre göre gözünün önünde böyle kartlık bir hareketi es geçiyorsan buna hakemlik denilemez.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA