Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çakır'ın kabul edilemez hataları!

Beşiktaş, şampiyonluk yarışında çok ama çok önemli ve kritik bir galibiyet aldı ve bunu bileğinin hakkıyla başardılar. Yok efendim Trabzonspor sıkmamış, iyi mücadele etmemiş bunların hepsini geçmek lazım... Beşiktaş, ciddi bir kadro sıkıntısı yaşıyor.
Kadro sıkıntısı beraberinde teknik direktör Slaven Bilic'e belki de sonunu hazırlayacak çok ciddi bir tercih zorunluluğu getirdi. Demba Ba gibi takımın en pahalı, en etkili, en golcü oyuncusunu yabancı kuralına takıldığı için kenarda oturttu. Bu cesaret ister. Eğer dün Beşiktaş, kazanamasaydı Bilic şu anda siz bu satırları okurken belki de bavulunu topluyor olacaktı.
İlk yarı temposuz ve kontrollü geçti. Ciddi anlamda baktığımızda da Sivok'un çok önemli kafa vuruşu dışında fazla bir pozisyon yok. Beşiktaş'ı haftalardır Gökhan Töre taşıyordu. Dün gece bütün oyuncular tatmin etmiş olsalar da aslan payı iki oyuncuya ait... Bunların başında Tolgay Arslan geliyor...
Sonra da Jose Sosa.
Tolgay Arslan, dün gece bırakın Beşiktaş'ı, Bundesliga dahil en iyi maçlarından birini oynamıştır. Sosa da öyle... Beşiktaş'ı sürekli ileri çıkaran hem defansif hem ofansif anlamda müthiş organizasyon yapan isimler oldular. İkinci yarıda Bilic doğru zamanda Demba Ba'yı oyuna soktu ve o da hemen arkasından Beşiktaş'ın golünü attı. Bu golden sonra Beşiktaş, maçı 4'e-
5'e götürecek pozisyonlar bulsa da son saniyede Mustafa Pektemek ile galibiyeti perçinleyip İstanbul'a döndü.
Trabzonspor'u uzun süredir ilk kez bu kadar kötü gördük. Hem de çok kötü... Erkan Zengin için devre arası dünyayı yaktılar. O da dün gece Trabzonspor'u yaktı. Yenilen iki golde de mutlak hatası vardı. Beşiktaş şampiyon yakalayacaksa dün geceki galibiyetin büyük katkısı olacak.
Gelelim Cüneyt Çakır'a... Değil Avrupa'nın, dünyanın en iyi 3-5 hakeminden biri.
Dün gece yaptığı hatalar, verdiği kararlar asla kabul edilemez. Olcay'ın hava topunda Deniz'in suratına attığı tokat penaltı. Sivok'un burnunu kırdılar penaltı ve kırmızı kart vereceğine komedi gibi Sivok'un aleyhine faul verdi.
Yine bu pozisyondan bir müddet sonra bir yan topta Trabzonsporlu oyuncunun Ersan'a yaptığı penaltıyı es geçti. Dünyanın en iyilerinden biri böyle yaparsa diğerleri ne yapar hiç kestiremiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA