Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fernando Muslera'nın gecesi

Artık bu saatten sonra şampiyonluk kovalayan takımlardan kimse iyi futbol beklemesin. Çünkü isteseler de başarmaları kolay değil. Sebep çok açık: Baskı. Dün gece Mersin'deki maça bakıyoruz, Galatasaray, oyunun ilk 15 dakikasında aradığı golü buldu. Yasin Öztekin öyle güzel bir gol attı ki alkışlamak lazım. Topu alışı, gider gibi yapıp Servet Çetin'in yanından sıyrılışı ve çaprazdan çok sert ve düzgün vuruşu, Galatasaray'ı öne geçirdi. Ligin başı ya da sezonun ortası olsa Galatasaray skor avantajını bulduktan sonra çok daha iyi oynayabilecekken bu dakikadan sonra oyuncularda haklı olarak skoru koruma gerginliği vardı. Özellikle ilk yarıda sağda Sabri Sarıoğlu solda da Alex Telles çok çok aksadı.
Dün gece şunu gördük ki şampiyonluğa oynayacaksanız Fernando Muslera gibi bir kaleciniz olacak. Dün gece belki de maçı kurtaran isim oldu. İlk yarıda Mersinli oyuncuya çarpıp kaleye giden topa adeta uzadı. Sonrasında ise birkaç metreden mutlak golü önleyiverdi.
İkinci yarı Galatasaray'da aynı tedirginlik devam etti. Fazla risk almadan rakibi ve oyunu kontrol ederek oynamaya çalıştılar. Bu yarıda Mersin İdmanyurdu oyuna hükmediyormuş gibi görünse de pozisyonları bulan taraf Galatasaray oldu. İkinci yarının hemen başında Burak Yılmaz topu kapıp bir Mersinli'yi geçerek çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı ama atamadı. İlerleyen dakikalarda da Wesley Sneijder'den istemeden gelen pas yine Burak'ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Ama Burak onu da atamadı. Ama ne olursa olsun sezonun bitmesine çok az hafta kala böylesine bir galibiyet altın değerinde. Kimse de artık hiçbir takımdan iyi oyun ya da başka şeyler beklemesin.
Rıza Çalımbay'ın idaresindeki Mersin İdmanyurdu ısırgan bir takım değil. Yaratıcı ve kaliteli oyuncuları olsa bile dün gece tempoları çok düşüktü. Fazla da pozisyon bulduklarını söyleyemeyiz.

PALABIYIK HATA YAPMADI

Gelelim mücadelenin hakemine... Hakem Ali Palabıyık kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir maç yönetti. Neredeyse bir taç hatası bile yapmadı. Oyunu kontrolü, futbolcularla diyalogları ve faul tespitleri çok başarılıydı. Böylesine önemli, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta böylesine başarılı bir genç hakemi izlemek bana Türk hakemliğinin geleceği adına güven verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA