Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Böyle şampiyon olunmaz

Son yarım saat. İnanın bana Kasımpaşa’nın net 6 gol pozisyonu vardı. Böyle şampiyon olunmaz

Takım sporlarında bir laf vardır; 'Ofans maç kazandırır ama savunma şampiyon yapar' diye. Ayrıca iki çift lafım da televizyonlardaki futbol ulemalarına; Neymiş efendim '2'ye 3 at, maçlar hareketli olsun.' Geçin beyler bunları geçin!
Dün gece son 3 dakikada Kasımpaşa'nın oyuna sonradan giren oyuncusu Koita hat-trick yapmadıysa Beşiktaş buna dua etsin. Beşiktaş sezon başından beri zaten çok ciddi sinyaller veriyordu. Takım savunması kötü, defansın yerleşimi sürekli hatalar içinde ve doğal olarak da verilen pozisyonlar, yenen goller...
Mesela dün gece ilk yarı maç git-gel oynandı. Sosa ile zor bir gol buldu Beşiktaş. Ama saniyeler geçmişti ki Beck, Necip ve Boyko'nun ortaklaşa hatacıklarıyla Kasımpaşa beraberliği buldu.

AMATÖRLÜK!
İkinci yarının hemen başında da Beşiktaş öyle bir gol yedi ki amatör takım yemez. Sağdan orta kesiliyor, ön direkte Oscar Scarione golü yapıyor. Marcelo nerede? Yok... Boyko kapattığı köşeden topu içeri alıyor. Ondan sonra da çevir çevirebilirsen.
Son yarım saat. İnanın bana Kasımpaşa'nın net 6 gol pozisyonu var. Böyle şampiyon olunmaz. Çünkü kolay gol atan bir takım için kolay gol yemek çok ciddi bir dezavantajdır. Atıp maçı çevirebilirsen fazla problem olmaz. Ama dün geceki gibi öne geçip ardından iki tane skandal gol yiyip de maçı çeviremezsen hasar büyük olur.
Beşiktaş bence dün gece çok önemli bir avantajı defansif hataları ile kaybetti. Aslında belki de lig şimdi başlıyor. Zira Fenerbahçe erteleme maçında Galatasaray'ı yenerse puan puana olacaklar ve ikili averaj nedeniyle Fenerbahçe lider olacak. Son sözüm şu: Bu Boyko niye alındı ve kim aldı? Süper Lig'de en az 6 tane Boyko gibi kaleci var.
Gelelim Mete Kalkavan'a... Eh işte diyebileceğimiz bir maç yönetti. İlk yarıda bir-iki faul ve kart hatası yaptı. İkinci yarıda da önemli bir avantajı kesti. Ama Oğuzhan'ın rakibinin kaval kemiğine yaptığı harekette bence sarı kart doğru. Temas var ama net bir basma ve yaralayıcı bir faul yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA