Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe yol verdi, Beşiktaş şamp...

Fenerbahçe, elindeki avantajları bir bir yitirmeye ve şampiyonluğu Beşiktaş'a hediye etme yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. İddia ediyorum, Türk futbol tarihinde bir derbide hiçbir rakibi Galatasaray'ı dün geceki gibi yakalayamaz. Galatasaray'ın dün Türk Telekom Arena Stadı'nda en iyi oyuncusu kalecisi Fernando Muslera idi. Topla en fazla oynayan oyuncu da o. Üstelik Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in yerinde bir pozisyon dışında başkan Aziz Yıldırım oynasa inanın Galatasaray'dan gol yemezdi.
Dün gecenin tablosu bu. Oyuna Fenerbahçe önde basarak başladı. Sarı-lacivertliler, karşılaşmanın daha ilk dakikalarında Galatasaray savunmasının arkasına attığı toplarla Luis Nani ve Robin van Persie ile önemli pozisyonlar buldu. Ama dedik ya dün gece Galatasaray'ı ipten Fernando Muslera aldı.
Hele hele ilk yarıda Fenerbahçe'de Volkan Şen'in kaçırdığı bir pozisyon var ki anlatabilmek hiç de kolay değil. Yandan gelen topa yapması gereken sadece ayak içiyle vurmasıydı. Ama o kolay olanı yapmak yerine topu üstten auta atma başarısını gösterdi.
İkinci yarı yine Galatasaray'ın top tutamadığı, bol top kaybettiği, fizik güç ve ikili mücadele olarak rakibi Fenerbahçe'ye sürklase olduğu anlar yaşandı. Ve 90. dakikada Fernandao çok önemli bir pozisyonu gol olarak değerlendiremedi.
Sonuçta Süper Lig'de bitime artık 6 hafta kaldı ve puan farkı 5... Artık zirvede olan Beşiktaş'ın iki beraberlik ya da bir mağlubiyet lüksü var. Üstelik Fenerbahçe'nin de bundan sonraki tüm maçlarını kazanması şartıyla.
Ve karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'a gelince... İyi niyetli ama deneyimsiz bir isim. İlk yarıda Lukas Podolski'nin, Gökhan Gönül'ün diz kapağına basmasına kırmızı kartı veremedi. Maç boyunca bazı kartları ve faulleri tespit edemedi. İlk yarıda nedenini anlayamadığımız bir şekilde Galatasaraylı Lukas Podolski'nin attığı gol, ofsayt diye sayılmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA