Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Caner işe tüy dikti!

Caner Erkin, ‘Van Persie her türlü saygısızlığı yaptı, bir şey olmadı. Nani kafasına göre takıldı... Gücünüz sadece bana mı yetiyor?’ dediğinde verecek hiçbir cevabımız olamaz

Fenerbahçe'de her şey alt üst oldu... Sinirler gergin... Caner'in derbi öncesi Pereira'ya ettiği küfür ve yönetici Ali Yıldırım'a verdiği yanıt... Fenerbahçe'de takım disiplini sizce ne zaman kayboldu?
Aslında konuya bir özdeyişle girmek lazım. Gömleği iliklerken ilk düğmeyi yanlış iliklerseniz peşi sıra bütün düğmeler yanlış iliklenir. Aslında sene içinde kötü durumla ilgili bazı sinyaller geldi. Birkaç ay önce Fenerbahçe Yönetimi Terraneo'yu kovdu. Sebebi ise hiçbir zaman açıklanmadı. Yine aylar önce Beyaz Futbol'da benim de olduğum bir programa bağlanan bir menajer, Terraneo ve Vitor Pereira'nın oyuncu transferlerinden büyük paralar götürdüğünü iddia etmişti. Şimdi ikisini bir araya getirdiğimizde acaba mı diyoruz... Örneğin Van Persie kronik sakat mı da bir yıldır hiçbir fiziki gelişme kaydedemedi. Aynı Van Persie yüzünden sezonun ilk haftalarında takım disiplini kaybolmaya başlamıştı. Van Persie oyuna girerken hocasına 'bak işine' derse, her çıkan oyuncu hocasına afra tafra yaparsa, Van Persie'nin sürekli ilk 11'de oynaması için başkan Aziz Yıldırım, Pereira'ya emir verirse ve hoca da bu emri yerine getirirse, takım disiplini çatırdamış demektir. Caner olayı ise bu işin üzerine tüy dikti. Caner ilk anda baktığımızda haksız, ama herhalde Caner'in savunması da şu şekilde olacak; 'Van Persie her türlü saygısızlığı yaptı, bir şey olmadı. Nani kafasına göre takıldı yine bir şey olmadı. Gücünüz bana mı yetiyor?' Böyle konuştuğunda ise verecek hiçbir cevabımız olamaz.

ÜÇÜNCÜ BİR İHTİMAL YOK!

Aziz Yıldırım pazartesi günü basın toplantısı yapacak.. Sizce neler konuşabilir?
Aziz Yıldırım'ın bu tür basın toplantılarına çok alıştık. Çoğu zaman ya dağ fare doğuruyor ya da manasız istek ve suçlamalar oluyor. Sanırım takım içindeki disiplinsizlik ya da Caner'in kadro dışı bırakılması ile ilgili açıklık getirecek ya da Futbol Federasyonu veya hakemlere saldıracak. Üçüncü bir olasılık var mı, hiç sanmıyorum.

HANGİ GÜÇ JOSEF'İ TÜRKİYE'YE GETİRDİ?

Herkes Pereira'yı suçluyor.. Aziz Yıldırım ve yönetiminin suçu ne kadar bu tabloda?
Pek tabii ki sadece Pereira veya oyuncular suçlu değil. Pereira'yı oraya getiren Terraneo, ona yetki veren ise Fenerbahçe yönetimi. Aynı Terraneo'yu kovan (sebebi belli değil) yine Fenerbahçe yönetimi. Şayet Fenerbahçe şampiyon olursa, sezon sonu herkes 'büyük başkan' diye bağıracak. Şampiyonluk kaybedildiğinde de pek tabii ki en büyük sorumluluk Aziz Yıldırım'dadır. Mesela aylardır kafama takılan bir soru var: Josef, Portekiz'de oynarken Vitor Pereira ile hiç anlaşamamış, kadro dışı bırakılmış, hatta takımdan kovulmuştu. Peki hangi güç veya hangi sebep Josef de Souza'nın milyonlarca Euro bonservis bedeli ödenerek Fenerbahçe'ye transfer edilmesini sağladı? Aklıma çok ama çok rahatsız edici sorular geliyor.

BEŞİKTAŞ DA F.BAHÇE GİBİ OLABİLİR

Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını ne kadar görüyorsunuz?
Sizin son yazınızda
Beşiktaş işi bitirdi havası vardı. Şu anda Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı en az yüzde 75-80'dir. Diğer bir deyimle, Beşiktaş'ın kalan maçlarda iki beraberlik ya da bir mağlubiyet lüksü var. Üstelik F:Bahçe'nin kalan maçlarda hiçbir puan da kaybetmemesi lazım. Bu tablo Beşiktaş'ın şampiyon olması için yeter de artar bile. Ama Beşiktaş'ın geride kalan maçları gerçekten çok zor. Hafta sonu Sivas ile oynayacaklar ve Sivas can çekişiyor. Maç kolay değil. Daha sonra Akhisar olsun, Osmanlıspor olsun ve hele hele Konyaspor... Asla Beşiktaş için kolay maçlar değil bunlar. Fenerbahçe 3 maçta art arda toplamda 7 puan kaybetti. Benzeri tabloyu Beşiktaş'ın yaşamaması imkansız değil.

Futbol Federasyonu, İngiltere maçı nedeniyle ligi erken bitiriyor... Birçok maçı da değiştirdi. Kulüpler Birliği isyan etti. Beşiktaş isyan etti... "Yarış sürüyor.. Bu değişikliği istemiyoruz" diye.. Bu konudaki düşünceleriniz neler?
Kulüpler Birliği kendilerine göre haklı ama TFF de haklı. Milli Takımımızın, Avrupa Şampiyonası'na katılacak olması hazırlık takvimini sıkıştırıyor. Eğer ligin tepesi veya aşağısı erken şekillenirse bir problem olmaz. Ama aksi durumda sıkıntı olur.

TÜRK FUTBOLUNUN AĞASI BEŞİKTAŞ

Beşiktaş transfer için de havaya girdi.. Şimdi de Caner, Mehmet Topal ve Gökhan'ın transferine yönelik haberler çıkıyor. Yönetici Erdal Torunoğulları, "Şenol Güneş isterse üçünü de almaya çalışırız" dedi. Bu açıklama için ne düşünüyorsunuz?
Bütün ipler ve kozlar artık Beşiktaş'ta. Şampiyonluk şansları yüzde 80. Harika statlarını açtılar, şampiyon olduklarında Şampiyonlar Ligi'ne hoş geldin parası çok ciddi para. Kombineleri satıp yine kasalarına büyük parayı koyabilecekler. Önümüzdeki birkaç yıl Türk futbolunun ağası Beşiktaş olur. İstediğini alır, istediğini verir. Diğer takımlar da karşısında eyvallah demek zorundadırlar.

ÇAKIR YİNE TARİHE GEÇTİ

Liverpool adeta destan yazdı ve Dortmund'u yıktı geçti... Bu müthiş maç için ne düşünüyorsunuz?
Liverpool yine tarih yazdı. Yıllar önce İstanbul'da Milan karşısında yazmışlardı. Dortmund karşısında yine yazdılar. Üstelik başrolde yine bir Türk vardı. Cüneyt Çakır harika maç yönetti ve yine tarihe çok ama çok anlamlı bir maçla adını yazdırdı.

F.BAHÇE FİNAL OYNAR

Galatasaray Ergin Ataman, Fenerbahçe Basketbol Takımı Obradovic ile harikalar yaratıyor... İki takımın futbol takımları ise sıkıntılı... Oysa aynı kulüp aynı yönetim... Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz..?
Bunu kadro, hoca ve oyuncu kalitesi ile açıklamak daha sağlıklı olur. Hem G.Saray hem de F.Bahçe basketbol takımlarının şampiyon olma ihtimalleri var ve bu ihtimal asla ama asla küçük bir ihtimal değil. G.Saray-Strasbourg maçı ortada. Hatta belki G.Saray biraz daha favori. F.Bahçe, bence Real Madrid'i geçti. Final Four'da ilk maç CSKA Moskova maçı olmadığı takdirde F.Bahçe'nin final oynayacağını öngörüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA