Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kural hatası yok

Dün geceki maçın kahramanı kim ne derse desin Tolga Zengin'di.
Şimdi herkes 'buna nereden çıktı?' diyebilir. Cevabı çok basit: Maç sıkışmıştı, dakikalar ilerliyordu, 20 dakika kalmıştı ve maçın kırılma anı geldi. Emre Çolak, bir anda o kadar müsait yerden Beşiktaş kalecisi Tolga ile karşı karşıya kaldı ki işte oradaki bir saniye tüm Türkiye için belki de saatlere bedeldi.
Galatasaray golü atsa, Beşiktaş çok şey kaybedecekti. Ama Tolga müthiş kurtardı. Lizbon maçından sonra ağır eleştirilen, gönderilmesi gündeme gelen Tolga, 1 saniyelik hareketiyle belki de şampiyonluğu getirdi.
İlk yarıda müthiş istekli bir Galatasaray izledik. Aylardır bu kadar hızlı basan, mücadele eden bir Galatasaray yoktu.
Beşiktaş'ı bozdular.
Ama ikinci yarı zaten fizik olarak yetersizdiler ve oyundan düştüler.
Top ikinci yarıda sürekli Beşiktaş'ın kontrolündeydi.
Siyahbeyazlı takım maçta üstünlüğü ele aldı ama pozisyon bulmakta çok zorlandılar.
Yukarıda da dediğim gibi kırılma noktası Emre Çolak'ın karşı karşıya kaldığı anda Tolga tarafından kurtarılan toptu. Ve bu dakikadan sonra futbolda yıllardır işleyen ilahi alışkanlık yine gerçekleşiverdi. 'Atamaya atarlar' derler.
Dün gece de öyle oldu.
Emre Çolak kaçırdı, birkaç dakika sonra da Oğuzhan, sonradan oyuna giren Cenk'in önüne çok iyi bir top bıraktı.
Cenk de ortadaki Gomez'e bırakıp 'al da at' deyiverdi.
Sonuçta Beşiktaş şampiyonluk yarışında hem çok önemli bir virajı döndü hem de iki hafta kala büyük bir avantaj sağladı. Golden birkaç saniye önce sahaya manasız bir şekilde bir taraftar girdi. Üzerinde siyah-beyaz giysiler vardı. Bu esnada da Beşiktaş golün başlangıcındaydı ve hemen akabinde de gol geldi. Herkes soruyor, 'kural hatası var mı?' diye. Hayır yok. Böyle durumlarda avantaj beklenir, pozisyon biter, ondan sonra gerekirse maç durdurulur.
Hakem Mete Kalkavan, çok iyi niyetli ve düzgün bir insan. İyi de hakem. Dün gece Türk Telekom Arena'da her ne kadar bazı faul ve kart hataları yapmış olsa da iki takıma da eşit davrandı diyebiliriz.
Böylesine zor bir maç için de performansını ben başarılı buldum.
Sahaya taraftarın girdiği anda gelen Beşiktaş golünde kural hatası yok.
Böyle durumlarda pozisyon bittikten sonra gerekirse maç durdurulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA