Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

3T (Tolga-Tosic-Talisca)

Tolga-Tosic ve Talisca... Bu üç isim dün gece zafer diyemeyiz ama giden maçı kurtaran isimlerin başında geliyor.

Önce Tolga'dan bahsedelim... Beşiktaş gol yediğinde topu adamın önüne yumrukladı. Her ne kadar yenen golde defans kademe hatası yapmış da olsa ya da Marcelo'nun müdahale eksikliğinden bahsetsek de Tolga'nın topu Benficalı oyuncunun önüne tokatlaması, golü getirdi. O anda herhalde tüm Beşiktaşlılar, "Yine bir Portekiz faciası mı yaşayacağız? Üstelik Tolga'nın hatasıyla" derlerken maçın bitimine 8-10 dakika kala aynı Tolga maçı kurtardı. Bu dakikada Quaresma, futbola ihanet edercesine topla kendi ceza alanı önünde rakip santrforu geçmeye kalktı ve topu kaptırdı. Kurtarılması çok zor bir pozisyondu ama Tolga kurtardı.
Gelelim Tosic'e...
İlk 11'in tartışılabilir ismi olabilirdi. Üstelik Beşiktaş'ta hep yumuşak karın olarak görülen bir futbolcu ama dün gece birinci dakikadan son dakikaya kadar inanılmaz iyi oynadı. Çok doğru hamleler yaptı. Çok iyi mücadele etti.
Ve Talisca...
Görünen o ki Beşiktaş takımının en kaliteli futbolcusu. Güçlü olduğunda bırakın Beşiktaş'ı, Avrupa'nın her takımında banko oynar. Çok ama çok iyi bir transfer. İşte o uzatmanın 3. dakikasında yaklaşık 30 metreden öyle bir frikik attı ki bu altın gibi gelen 1 puan Beşiktaş'ı hem grupta moral olarak hem de puan olarak çok diri tuttu.
Aslında Beşiktaş ilk yarıda kötüydü. İyi başladılar, hemen kötü bir gol yediler, ardından da devre sonuna kadar Benfica, Beşiktaş'a oynama fırsatı vermedi. Ama ikinci yarı Beşiktaş'ı çok daha etkili bulduk. Oyun genelde Beşiktaş'ın kontrolündeydi. Cenk önemli bir gol kaçırdı. Ondan önce de Quaresma tabii. Ama sonuçta Beşiktaş 1 puanı kesinlikle hak etmişti. Onu da son saniyede buldu.
Beşiktaş dün gece çok ama çok önemli bir hakem şanssızlığı yaşadı. Sırp hakem Avrupa'nın en iyilerinden biri. Oyun genelinde de Beşiktaş'ı ezdirmedi ama ikinci yarıda Talisca'ya yapılan müdahaleyi fark edip penaltıyı veremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA