Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Son pasları yapsa facia olurdu

Koskoca G.Saray, değil bir pozisyon, yarım pozisyon bile bulamadı ve F.Bahçe son pasları iyi yapsa yine facia yaşanabilirdi.

İddia ediyorum, ligin hangi takımını dün gece G.Saray'ın yerine Fenerbahçe'nin karşısına çıkarsanız çok daha şahsiyetli futbol oynarlar, en azından taraftarlarına daha fazla umut verirler ve hiç olmazsa da bırakın bir golü, bir pozisyon bulurlar.
Diğer bir deyimle dün gece Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel değil de U14 takımının kalecisi korusa Galatasaray yine de gol atamazdı.
Galatasaray için tablo dün gece işte bu kadar vahimdi.
Fenerbahçe'nin taktiği klasik. Takım savunmasını mükemmel uyguladılar. Rakipten kimsenin rahat pas yapmasına izin vermediler. Kaptıkları toplarda da gerek Sabri'nin gerekse Carole'un arkasına attıkları toplarla hem pozisyonlar hem de goller buldular.
Top kontrolü G.Saray'da gibi görünse de topu alıp sağdakine vermek oradan sola vermek, oradan geriye oynamak futbol değildir. İşte G.Saray bunu yaptı. Daha doğrusu belki de F.Bahçe'nin taktik anlayışı G.Saray'ın oynamasına hiç izin vermedi.
İlk yarı böyle oynandı, tam devre biterken de F.Bahçe'nin golü geldi.
Alper, Carole'un arkasına oynadı, Şener sıfıra indi, Van Persie bomboştu ona çıkardı, o da ayağı kaydığı halde yine de iyi vurup golü yapıverdi.
İkinci yarıda G.Saray yine malum şekilde oynamaya devam etti. Sağa verdiler, sola verdiler... Bruma halı sahada oynarcasına tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı ama hepsi bu. Maç biterken de Serdar Aziz'in maç eksikliği sahneye çıktı. Rakibin geldiğini görmedi, Souza topu kaptı ve Serdar Aziz de penaltıyı yapınca maç bitti.
Sonuçta söylenecek şu, G.Saray asla hak etmedi. Koskoca G.Saray, değil bir pozisyon, yarım pozisyon bile bulamadı ve F.Bahçe son pasları zamanında ve iyi yapsa yine bir facia yaşanabilirdi.
Görünen o ki G.Saray'da futbolculara dayalı bir düzen var. Başta Sneijder ve diğer hiçbir oyuncu Riekerink'i takmıyor. Ne teknik anlamda otorite var ne de takım disiplini. Sonuçta F.Bahçe, G.Saray'ı geçti ve yukarıya yerleşti. Asıl sıkıntı G.Saray için bundan sonra başlıyor.
Cüneyt Çakır için kötü maç yönetti diyemem. Genel olarak maçın kontrolünü elinde tuttu. Ama Volkan-Sabri ilişkisinde ceza alanı hemen dışında Sabri'nin elle oynamasını fark etmedi. Penaltıda bence sarı kart tartışılır. Zira Serdar Aziz, Souza'yı kasten sarılıp indiriyor ve bariz gol şansından dolayı kartın rengi kırmızı olmalıydı diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA