Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Gönülden oynadılar

Fenerbahçe - Torku Konyaspor

STRES VE GERGİNLİKLE DOLU, KÖTÜ BİR OYUN OLDU.
Mesut Bakkal hafta içinde kazanmaya geleceklerini söylemişti ama eksiklerinden de dem vurmuştu.
Forvetleri Marica eksikti. Kaleci tercihini yabancı kontenjanı yerine Kadıköy'de kaleciyle kullanırsanız sorun yaşarsınız. Oyunun başında Fenerbahçe bir şekilde gol atar gibi gözüküyordu, attı da... Caner gibi tecrübeli bir oyuncunun müdahalesiyle doğru bir penaltı çalındı. Bence Bekir'in faulü sarı karttı. Fenerbahçe'li futbolcular gerilmişken devre 'gong' gibi yetişti. Volkan, Caner hakeme saldırmaya başlamıştı, devre kurtardı. Şunu söyleyebilirim, genel anlamda İsmail Kartal'ın teknik direktörlük doğrularını gördüm. 10 kişi kaldıktan sonra çok doğru bir hamle yaptı Kartal, Topal'ı geriye atıp Selçuk'u ortaya koydu. "Ben kazanmak istiyorum" dedi 1-1'ken. 3 tane forvetiyle devam etti. Skoru bulduktan sonra da Bruno Alves'i alıp arkayı sağlamlaştırmayı düşündü. Takımın boyunu uzattı. Hakikaten çok doğru hamleler. Kartal taktik ve oyuncu tercihleri olarak, yabancı kontenjanını doğru kullanarak artı değer kattı.
Tebrik ediyorum. Yine de Kartal'ın takımın fiziki kapasitesini mutlaka toparlamak lazım... Hafifin üzerinde de bir ritim bozukluğu var. Geçen sene ligin ilk yarısını 41 puanla tamamladı. İkinci yarı 33 puan aldı, bunlardan 6'sı da son iki hafta iddiasız ekiplere karşı. Bu yıla devam eden bir süreç bu. Karabük, Trabzon maçlarında bunun izlerini görebiliyorduk. Akhisar karşısında da ortaya çıktı. Kartal'ın açıklamaları beni tatmin etmiyor. Veriler, istatistiklere önem veriyoruz ama gözlemdeki eksiklikler bunlarla kapatılamaz.
Akhisar'la aradaki tek fark iç sahada oynandı, kalpten oynandı. Fenerbahçe gönülden oynayarak reaksiyon verdi. Konya'nın 10 kişi Fenerbahçe'ye karşı üretemedi ve sezon başındaki durumunun biraz altında kaldı.
Gökhan Gönül'ü diğer tüm oyunculardan ayrı tutuyorum, olağanüstü oynadı. 7-8 kez çizgiye indi, oyunun son bölümünde birkaç önemli kademeye girdi sahanın en iyisiydi. Maçın adamı tartışmasız Gökhan'dır.

10 kişi kaldıktan sonra İsmail Kartal çok doğru hamleler yaptı.

***

Kayseri Erciyes - Galatasaray

DOĞRUYU BULDU...
Galatasaray adına Sivasspor maçından çıkarılmasını beklediğimiz dersleri Prandelli, Arsenal'den sonra çıkarmış ve takıma ciddi bir dokunuş yapmış. Prandelli'yi teknik, taktik olarak nasıl eleştirdiysek bugün doğruyu bulmasını da söylemek lazım. Savunması doğru bir kurgudaydı. Melo'yu da yeniden orta sahada kullandı. Ayrıca 25. dakikadan orta sahayı üçlüye çevirip Melo'nun önünde Sneijder ile Selçuk'u yerleştirdi.
Şu bir gerçek, Melo savunmanın önünde oynar. Londra'da arkasında kimse yokken hamle yapmakla bu farklı. Burada güvenli oynuyor. İkinci yarıda Galatasaray skoru bulunca Hamit'i oyuna aldı. Hamit temiz, ekonomik ve doğru oynadı.
Sneijder'i uca gönderdi. Hamit'in hiç sakatlanmadığını, Türkiye'ye hiç gelmediğini düşünelim. Selçuk'un formda halini düşünelim. Melo ile birlikte harika bir üçlü orta saha olurlar. Hamit fit olursa, kuvvetli ve özgüvenli olursa Selçuk'un performansı da artar. Selçuk duygusal bir kişilik... Tepkilere reaksiyon gösteriyor.
Tabii ki formsuz ancak en büyük problemi güven.
Birkaç maç arkadaşları ona yardımcı olursa, araya bir gol de sıkıştırırsa tekrar güvenini kazanabilir.
Gol olan frikikte Hamit'le Sneijder iyi bir tiyatro oynadılar. Hamit'in vuracağını düşündürüp Gökhan'a 4'lü, 5'li baraj kurdurdular ve Sneijder o şekilde plase yapabildi. Bu planla kaleci Gökhan'ı kandırdılar.
Göreceksiniz, Prandelli önümüzdeki maçlarda böyle oynayacaktır. Melo ve Sneijder'i Arsenal maçındaki gibi kullanmayacaktır. Sonuçta çok da eleştirmeyelim, antrenör doğru işler yaptı. Arsenal'e yenilebilirsiniz ama mağlubiyete eli değmişti.
Şimdi de galibiyete ele değdi.
Takımın kazanmaya ihtiyacı vardı, kazanmak için ne gerek varsa onu da yaptı. Galatasaray dolu dolu oynamamasına rağmen kazanmayı başardı.
Galatasaray yüksek moralli olsa maçı 4-1'e bile çok rahat taşıyabilirdi.
Son olarak Kayseri büyük bir şehir...
Galatasaray gelmiş, saha da güzel. İnsanlar ne yapıyor acaba orada? Düşündürücü...

Prandelli'nin Arsenal'de mağlubiyete eli değmişti. Şimdi de galibiyete eli değdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA