Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Net skora aldanma Bilic!

İKİ maç kaybeden Beşiktaş'ın (Kayseri Erciyes ve Fenerbahçe), Başakşehir galibiyetinden sonra tekrar özgüvenini kazanması için Kasımpaşa'yı mağlup etmesi gerekiyordu.
Kasımpaşa'yı çok eksik yakaladılar.
Lacivert-beyazlıların 4 savunma oyuncusundan üçü yoktu. Bu Beşiktaş için bir avantajdı şüphesiz. Beşiktaş'ta da iki stoper olmadığı için Bilic, tercihini daha önce bu bölgede denediği Necip'ten yana kullanmıştı.
Necip'i Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu olarak gözlemledim.
Hem skor 1-0'ken çizgiden çıkardığı toptaki zamanlaması hem de ikinci golde Demba Ba'ya aşırdığı kafa topundaki zamanlaması çok önemliydi. Bu hareketleriyle maçın en kilit oyuncusu izlenimi bıraktı.
Kasımpaşa'nın iki stoper ve bir ön liberosunun daha ilk yarıda sarı kart görmesi (Kerem, Mert, İlhan) Beşiktaş'ın rakibi karşısındaki rahat futbolundan kaynaklandı. 95 doğumlu yani daha 19 yaşında olan Mert'in kafaya çıkarken Ersan'a darbesi istem dışı da olsa penaltıydı ve karar doğruydu.
İlk yarıda Cenk'ten-Demba Ba'ya kadar herkes çok iyiydi. Sadece bunlara ayak uyduramayan bu yılın en formda oyuncusu olan Gökhan Töre vardı. Sosa çok klas bir oyuncu. Teknik olarak hazır olmamasına rağmen bölüm bölüm oyuna ağırlığını koydu.
İkinci yarı ilk yarının aksine oyunu bayağı rolantiye aldı Beşiktaş.
Biraz da kendi yarı alanında bekledi.
Skordan dolayı normal karşılanabilir ama eksik Kasımpaşa'nın 4-5 tane net pozisyon bulması Beşiktaş'ın ve Bilic'in bu maçtan çıkarabileceği en önemli derstir.
Kasımpaşa maça ikinci yarının başında Scarione ile ortak olabilirdi ama bu futbolcu altı pastan kaçırınca bu fırsatı kullanamadılar.
Beşiktaş şampiyonluk yarışının içinde kalmak için çok önemli bir virajı net bir skorla geçti. Beşiktaşlılar'ın sezon başından beri tepki gösterdiği Necip'in sahanın en iyisi olması gecenin en dikkat çeken olayıydı.

Beşiktaş, eksik Kasımpaşa karşısında özgüven tazeledi ancak verilen pozisyonlar, Bilic'e ev ödevi olmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA