Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fikstür avantajını eline aldı

Önce Caner'le başlayalım... Kenara alındığını görünce, Caner'den böyle bir tepki bekliyordum. Hocayla inişleri, çıkışları var Caner'in. İki hafta önce oynamayıp kenarda başlamıştı. O da bir reaksiyon gösterdi. Fikrim oyundan alınması için devreye kadar beklenebilirdi. Caner'in oyundan çıkarılması normal ama oyuncunun psikolojisini düşünüp 10 dakika daha bekleyebilirdi İsmail Hoca.
Fenerbahçe, Bursaspor maçıyla birlikte Türkiye'de en zor deplasmanlarını bitirmiş oluyor... Trabzon, Bursa, İstanbul deplasmanları çok zordur. Puan puana olduğu Beşiktaş'ın, Galatasaray ve Trabzonspor maçları var. Tabii içeride rakiplerini yeneceğinin garantisi yok ama Bursa'da kaybetmeyerek fikstür avantajı elde etti. 6 maçta 4 iç saha maçı var Fenerbahçe'nin. Bu anlamda Bursa'da demoralize olmadan döndükleri için Fenerbahçeli futbolcular mutludur. Bursa taraftarı da mutludur. Yerel televizyonları izlemeye çalışıyorum, antrenörlerinden ve oynadıkları oyundan memnunlar. Bursaspor kazansa 17'ye, 19 olacaktı.
Oyunun son döneminde Ozan ve Bekir değişikliğiyle bir vites düşen Bursa yine yukarı çıktı. Fenerbahçe değişiklikleri erken yapma dezavantajıyla düşük kaldı. Bekleri oyuna hiç sokamadılar. İkinci yarı Gökhan Gönül hemen hemen hiç çıkmadı, Hasan Ali Kaldırım da basit oynadı. İleride top tutamayan forvetler olmasıyla oyunu git-gele döndürdü ve Bursaspor'la bu şekilde oynanan oyunda 1 puan çok iyi.
Birkaç tane kontratak yakaladı Fenerbahçe... Kiminle? Kaleci Volkan'la... İyi degajlar yaptı, orada top tutulabilse takım da çıkacaktı. Volkan iyiydi. Bakambu'nun sağ taraftaki etkinliği solda yok. Sezon başına göre geriye gitmiş gibi gözüküyor. 2010'daki Ozan İpek bu formayı alır ama ne durumda bilemiyoruz. Bursa'da özellikle Şener atletik, sıfıra kadar inebilen, orta kesen bir oyuncu... Geçen yıl Nisan ayından bu yana Volkan Şen'de müthiş bir ilerleme var. Volkan'a baktı, uzağa bakıp yakın direğe vurdu. Hakikaten al-verlerini geliştirdiğini gördük. Bursaspor 5-6 pozisyon bularak, darbe almadan, Emenike gibi silahlara rağmen az pozisyon vererek maçı tamamladı. Emenike maç sonu "Galibiyeti hak eden taraftık" dedi ama herhalde tercüme hatasıdır!

AYDINUS RESİTAL YAPTI
Futbol Federasyonu belki kural olarak Avrupa'da maç yönetmeyebilir ama dün dünya çapında bir hakem izledik. İyi yönetti Fırat Aydınus. İyi yönettiğinin de farkındaydı. Oyuncularla diyaloğuyla, yumuşak diliyle şov yaptı. Üzülüyorum da onun adına. Fırat Aydınus'a bir daha koşma imkanı versek olmaz mı? Sahada bir hakem var, doğru kararlarla otorite sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA