Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Vasat haliyle zirvede!

Beklendiği gibi gollü geçti maç... Fenerbahçe için Sivas karşılaşmaları hep gollü geçiyor zaten. Sivasspor'un geçen seneden farkı yine pozisyon yiyordu ama bu yıl atamıyorlar. O yüzden de ligin son sıralarında yer alıyorlar.
Fenerbahçe, tempolu başladı maça... Rakibi yarı alanında bıraktı, 3. dakikada da golü buldu. (Ofsayttı). Yine üstün oyunu devam ederken bireysel hatayla golü yedi. (Aatıf'ın hünerleri de var tabii) Ama aynı dakika içinde Kuyt'ın asistinde Sow'la 2-1, sonra duran topla bu kez Kuyt'la 3-1 öne geçti Fenerbahçe.
Sivasspor demoralize oldu ikinci yarı... Fenerbahçe tek taraflı skor üstünlüğünü elinde tutarken, oyun üstünlüğünü de sürdürdü. İlk yarıya göre daha iyi oynarken birçok da pozisyon buldu. Hatta Meireles'le bir kaç pozisyona birden girdi.

EN İYİ 2. YARI

Fenerbahçe orta sahasında Mehmet Topal-Emre-Meireles üçlüsü, Sivasspor'un hazırlık pasları başlamadan ani preslerle dönüşümlü olarak Sivas'ın oyun kurmasını engellediler. Bu üçlü maçın tek taraflı oynanmasında en etkili oyunculardı. İyiye yakın oynayınca savunmada da problem olmadı. Bekler de daha rahat hücuma çıktı. Hücum oyuncuları da daha fazla pozisyonlar buldu. Orta sahanın formu ya da formsuzluğu pas yapma öne doğru oynamanın dışında top rakipteyken de yaptıkları pres Fenerbahçe'nin maç kazanmasında ya da kaybetmesinde en önemli etken.
Emre Belözoğlu dün faul yapmadı mı? Yaptı... Ona faul yapılmadı mı? Yapıldı... Ancak hem rakip oyuncuların hem de Emre'nin birbirlerine gösterdiği sakin davranışlar, kart getirmedi.
Fenerbahçe, sezon başından beri en iyi ikinci yarıyı oynadı. En çok pozisyon bulduğu maçtı. Çok eleştirilmesine rağmen Fenerbahçe 13 hafta itibariyle halen ligin zirve ortağı. Bu vasat haliyle yarıştan kopmuyorsa, gelecek haftalarda da formunu artıracağını düşünürsek daha güzel günler gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA