Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Enerji patlaması

Maçtan önce zor bir deplasman olacağı görüşü hakimdi. Konya zor gol yiyen bir takım, coşkulu ve yeni bir statta oynuyorlar. İlk 28 dakika Konya yüksek konsantrasyonla başladı. G.Saray'da ise bir tedirginlik vardı. Kaleye de gitmiyordu. Daha sonra dengelediler oyunu. Hamza Hamzaoğlu pas yapan takıma karşı 4 tane iyi orta sahayla oynadı. Yani Galatasaray, Konya'yı kendi silahıyla vurdu. Emre Çolak çok yetenekli bir futbolcu, dün iyi oynadı ve şık da bir gol attı. Telles de, Sabri de hücum zamanlamalarını doğru yaptılar.
Özellikle 1-0'dan sonra takıma bir güven geldi. Konya bir o kadar güvensiz hale geldi. Çok önemli bir deplasman ve üst üste maç kazanma alışkanlığı ve çok demoralize bir şekilde kendi sahasında 4 gol yediği bir maçtan sonra böyle bir deplasmanda kazanmak çok önemli. Aykut Kocaman için de sürpriz olmuştur. Bizler de dahil kimse böyle rahat bir oyun beklemiyordu.
Sezon başından beri G.Saray ile ilgili ideal bir oyun karakteri ve üst düzeyde oyuncu konsantrasyonu görmüyorduk. Taktikler ve 11'ler sürekli değişiyordu.
Bugün maç fazlasıyla da oysa liderliğe yükseldiler.
Hamza Hoca'nın gelişiyle oyuncuların iletişim problemi kalmadı. Prandelli döneminde saha içiyle kulübenin iletişiminde problem vardı. Şimdi Hamza hoca ile böyle bir sorunlar yaşamıyorlar. Hamzaoğlu'nun özellikle iletişimde önemli işler yaptığını düşünüyorum. Prandelli Florya'da, Hamza Hamzaoğlu'nun Riva'dan yaptığı analizi yapamamış. Prandelli bence Sabri'yi oynattığı gün gitmeliydi.
Gaziantep'ten kazanıp döndü G.Saray, daha sonra bir daha kazanınca motivasyon yükseliyor ve moral motivasyon artıyor. Avrupa'dan elenmişsiniz, konsantrasyonunuz tamamen lig olmuş ve üstüne Konya deplasmanında kazanıyorsunuz. Bu önemli bir adım.
Bu sonuç sonrası Galatasaray'ın TT Arena'daki taraftar sayısı da artacaktır.
Galatasaray'ı fazla sıkmışlar, güven ortamından yoksundu oyuncular. Biraz serbest kaldılar ve enerji patlaması ortaya çıktı. Durumun özeti; doğru hamle ve doğru hoca.

HAMZA HOCA DERSİNİ ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞ
Prandelli tercihinin yanlış olduğunu Hamza Hamzaoğlu tercihinin doğru olduğu görünüyor. Hamza hoca ligi avucunun içi gibi biliyor, dersini de çok iyi çalışmış. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ı iyi tanıyor, harika bir kadro çıkardı. Ben Galatasaray'ın teknik direktörü olsam bu kadroyla çıkardım maça. Hatta belki bu kadar başarılı bir 11 çıkaramayabilirdim. Kararları, ligi okuması ve taktik anlamda Hamza hocayı takdirle izledim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA