Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu oyunla 3 puan büyük başarı

Beşiktaş maça iyi başlamamasına rağmen hakemin faul vermediği pozisyonunun devamında Gökhan Töre ile öne geçti. Bu andan sonra Konyaspor, demoralize oldu ve 10-15 dakika dağıldı. Ev sahibi daha sonra toparlansa da Beşiktaş, Sosa'nın çok güzel golü ile iki farkı da yakaladı. Ama bu anda devreye Halis Özkahya girdi.
Konyaspor'un pozisyonu penaltı değil. Bu pozisyonun benim için Diego'nun pozisyonundan farkı yok.
Atiba da maçın son bölümünde işgüzarlığı nedeniyle atıldı.
Özkahya ikinci sarı karttan kırmızı kartı göstermese hata yapmış olurdu.
Halis Özkahya, Atiba'yı çizgiye bastığı için atmadı. Atiba uyarılara karşın Halis Özkahya ile alay ettiği için oyun dışında kaldı. Penaltı kararı yanlış ama kırmızı kart kararı doğru… Beşiktaş yönetimi, Atiba'ya kesinlikle izin vermemeli. Hollanda'ya falan gideceğine Galatasaray derbisinde Olimpiyat Stadı'nda olmalı. Atiba alternatifi olmayan bir oyuncu. Derbi için büyük kayıp olacak. Açıkçası Beşiktaş'ın daha rahat hücuma çıkmasını bekliyordum. Beşiktaş ancak derbi maçlarda öne geçtiğinde bu kadar mahkum kalabilir. Konya'daki galibiyet bu nedenle çok önemli... Veli ile Atiba rakip ceza sahasına hiç girmediler. Bu şartlarda 3 puan müthiş bir sonuç.
Töre'nin attığı gol usta işi... Sosa'nın attığı gol ise hem hazırlanışı hem de son vuruş itibariyle mükemmel.
Beşiktaş'ın bu sezonki en kötü hücum aksiyonuyla kazanması çok önemliydi.
Hele Galatasaray'ın puan kaybettiği bir haftada kazanabilmek mühimdi.
Beşiktaş, bu sezon çok zor şartlarda zorlu maçlar oynadı. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak yıpranmaması mümkün değil. Slaven Bilic, kadro darlığı nedeniyle yeterince rotasyon da yapamıyor. Son bölümde 3-4 karambolde pozisyon verdiler. Beşiktaş, bugün de beklerken fırsat verdi. Beşiktaş çok yaslanmamalı. Bu sene bu duruma düştükleri çok maç yok açıkçası.
Demba Ba'nın sakatlıktan çıktıktan sonra 11'de başlaması doğruydu ama devre arasında oyundan alınması gerekiyordu. Djalma, dün akşam Konya'nın en etkili oyuncusuydu. Beşiktaş'ı çok rahatsız etti. Konya takımını Aykut hocayla en çok beğendiğim maçtı. Mersin maçını 2-0 kazanmışlardı ancak bu maçta daha iyilerdi. 5 oyuncuyu kadro dışı bıraktı, yolladı Aykut hoca. İyi giderken dahi en az 2 oyuncu şart diyorduk, bence transferi mutlaka verimli geçirmesi gerekiyor. Santrfora yüzde 100 ihtiyacı var. En az 4-5 oyuncuya ihtiyaç duyuyorlar bence. Son olarak, Olcay maçtan sonra kupadaki erteleme için teşekkür ediyor ama kupa maçı ertelendiği için Atiba derbide yok. Daha fazla koşacak, haberi yok!

Millet plajdayken...

Beşiktaş'ın gözlerden kaçan bir hikayesi var şu an, çok büyük bir başarı. Millet plaj voleybolu oynarken Beşiktaş takımı çalışmaya başlamıştı. Mental olarak yorgun olmaları normalken hala sahada savaşmaya çalışıyorlar. En azından bunu yapabiliyorlar. Fenerbahçe iyi giderken devre arası geliyor, onlar için kötü zamanlama ama Beşiktaş adına çok iyi. Onların çok ihtiyacı var.

Bilic, derbide Necip'i düşünür

Atiba'nın cezalı duruma düşüşü sonrası Bilic maçı düşünmeye daha şimdiden başlamıştı. Sosa cezalı olsa çok formda olmasına karşın hocanın kafası rahat olurdu. Necip İstanbul'da sakat… Bence hocanın kafasında 4-1-4-1 yerine Veli'nin yanında Necip'i koymak vardır. Doktorunu arayıp "Bana ne yap et, Necip'i hazırla" diyecek, Necip'ten fedakarlık isteyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA