Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yasin'i çıkarması çok tuhaf!

Antrenörken 2-0'lık skorlardan ödüm kopardı. Çünkü yiyeceğin bir gol takımın moralini bozar, rakibe de coşku verir. Galatasaray, son iki maçtır zaten iyi bir oyun ortaya koymuyordu. Maça dair bir sorgulama yapalım. Olcan sol bekte bunun üzerinde performans gösterebilir mi? Koray, Chedjou? Bu oyuncular bunun bir vites üstünde oynayamaz. Hamit, Selçuk zaten iyi... Umut. Galatasaray kadrosu zaten elinden gelen her şeyi yapıyordu. Hamza Hamzaoğlu, işler iyi gidiyorken, 2-0'ken Dzemaili'yi soktu ama tuhaf bir şey yapıp Yasin'i çıkardı. Dzemaili'yi de ortaya kaydırıp Sneijder'i sola attı. Yani Uğur Uçar'a demiş oldu ki sen sağdan bindir, gel. Bruma'yı çıkarmış olsa Dzemaili'yi hem sağda, hem de ortayı üçleyerek kullanabilirdi. Dzemaili, Sneijder'in yerinde şaşkına döndü zaten.
Biraz duygusal bakıp Bruma'yı çıkarmadı. Ben Bruma'nın geniş alan değerlendirdiğini bugüne kadar görmedim. Yetenekli bir oyuncu ama herhalde 6 sene sonra da bunu söyleyeceğiz, yeteneği var ama verimsiz. 2-1'ken kaçırdığı bir pozisyon vardı, ben kaçırdığı pozisyon için eleştiride bulunmam ama Dzemaili çıkarken kenara gelmesi gereken oyuncu Bruma'ydı. Yasin'in kenara gelmesi hücumdaki tüm oyuncuları olumsuz etkiledi. Burak'ın olmaması da özellikle 2-0'dan sonra Galatasaray'ın aleyhine oldu. Umut kontratak oynamak için uygun bir oyuncu değil.
Savunmada da kısa kalıyor Galatasaray. Sabri, Tarık, Olcan... Uzun boylu Melo da yok. Duran top savunmasında bu size eşleşme problemi yaratır. . İlk goldeki duran top uzak bir bölgedendi. Galatasaray savunması kendini o kadar geriye attı ki Mehmet'e kafa vurma şansı doğdu. Muslera ne kadar uluslararası kaleci olsa da bazen takımını itemeyebiliyorsun. Yine de öyle ya da böyle Muslera savunmayı kulağından tutup ileri atacak. Alan olsa Muslera çıkar yumruklardı en kötü. Üstelik övgüler yağdırdığımız Başakşehir takımı bugün ortalamanın altında kaldı.
Galatasaray bu kadroyla bundan iyi oynayamazdı gerçekten, bu böyle. Bundan sonra da çıkamaz diye düşünüyorum. Birkaç haftadır dediğim gibi, bu tip takımlara karşı büyük takımların puan kayıpları vardı. Galatasaray bu haftayı üçüncü kapatabilir ama bence bu kayıplar sürekli olacak. Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne puan kaybedebilir, aynı şekilde Galatasaray, Kasımpaşa'ya karşı haftaya zorlanabilir.
Eminim Hamza hoca çok pişman olmuştur, kendi özeleştirisini de yapacaktır ama sonuçta 2 puan kaybı oldu, bu değişmeyecek. Hoca oyuncusuna saygısızlık yapmak istemez ama keşke diyecektir bugün için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA