Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

2-0'dan 3-2'ye forma getirdi

Devre arası 2-0 bitti ama öyle bir oyun vardı ki maç sonunda 5-2 Kasımpaşa lehine biten bir maçı da yazıyor olabilirdik. Aynı şekilde 3-2, 4-2 de olabileceğini de görüyorduk. Futbolun doğruları yoktu ama seyir zevki yüksek, gol var, çalım var. Hollanda Ligi maçı gibiydi. Yine de kritik olan şu ki Galatasaray öyle ya da böyle ligin en önemli galibiyetlerinden birini aldı. Galatasaraylı futbolcular berabere bile kalsa derbiyi başka bir şekilde izleyeceklerdi. Her şeye rağmen 3-2 öne geçebilmek, onu tutabilmek önemli işler. Gerçekten altın değerinde denir ya, o düzeyde bir maçtı.
Benim atasözümdür, 2-0 çok tehlikelidir. Ya 3'ü atarsın ya da strese girersin.
Gerçi Kasımpaşa için 0-0 mı, 3-0 önde mi, 4-0 geride mi, hiç önemli değil. Savunma oyuncusu önce savunma yapacak. 10 tane hücum oyuncusu bile oynasa böyle savunma olmaması lazım. Kasımpaşa savunma yapmayan, savunmayla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir takımdı. Normalde Yasin'e atılan pasların ya aut olması lazım, ya da ofsayt olmalı. İkisi de olmuyorsa savunma yapmıyorsun demektir. Kasımpaşa takımı boşuna 5 yemiyormuş yani Balıkesir'den. Kusura bakmasınlar ama Kasımpaşa yazlık takımı gibi olmuş.
Galatasaray'ın dönüşü gerçekten önemli... Demoralizesiniz, ikinci yarı başında pozisyon vermişsiniz. Burak'la risk de aldı Hamzaoğlu. Biraz idmansız kalmış, güçlü değildi ama müthiş bir gol attı. Maçın ilk 60 dakikasının en iyi oyuncusuysa Wesley Sneijder'di, çok beğendim. Çok arzuluydu bir kere. Orta saha oyuncusu için forvet oyuncuların hareketliliği ve rakip takımın reaksiyonu çok önemlidir. Ben hücum oyuncusu olsam bu Kasımpaşa'ya karşı oynamayı çok isterdim.
Oyunun geneline bakarsak ise Yasin Öztekin derim. Selçuk da son 2 aydır ofansif yönde taşıyan oyuncu. Hamit de geldikten sonra daha çok koşu yapıyor, gol yaptı. Üçüncü golde ayağa oynayabilir ama Umut'a müthiş bir ara pası attı. Ofansif anlamda performansı arttı. Hamza hoca ona bu sorumluluğu verdi. Faul yapıyor, itiraz edebiliyor, rahat oynuyor. Takım kaptanı olmuş. Geçen sene ben bunu göremiyordum. Sneijder, Yasin derken Selçuk'u atlamamak lazım.
Her türlü skoru konuşabileceğiniz tuhaf bir maç izledik. Skoru konuşursak futbola haksızlık yapmış oluruz. Futbol adına iki taraf da çok yanlış işler yaptı. 2-0'dan 3-2'e getiren ise büyük takım forması, farkıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA