Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kartal'dan doğru hamleler

Dün akşam Kadıköy'de Fenerbahçe ile Balıkserispor arasında çok enteresan bir maç oldu.
Bu oyundan çıkarılması gereken çok önemli dersler var. Sadece Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal için değil, Türkiye'deki ve dünyadaki tüm teknik direktörler için....
Balıkesirspor karşılaşması gösterdi ki, doğru kadro ve doğru oyun anlayışla sahaya çıkmazsanız ligde çantada keklik maç yok. Türkiye Kupası'nda 2-1'lik Bursa galibiyetinden sonra Fenerbahçeli oyuncularda 'Biz nasıl olsa Balıkesirspor'u yeneriz' havası vardı. Teknik direktör İsmail Kartal sahaya çok ofansif bir kadroyla çıktı. Mantalite, erken gollerle skoru garanti altına almaktı. Ama mücadelenin ilk yarısında Fenerbahçe'nin orta sahayı kolay geçebilecek ancak savunma yapmasını bilmeyen bir yapısı vardı. Bu da Balıkesirspor'un üç gol bulmasına neden oldu.
Öncelikle şunu söyleyelim; İsmail Kartal'ın ikinci yarının başında Dirk Kuyt'ı düşük performansından dolayı oyundan çıkarması çok doğruydu. Selçuk Şahin'in oyuna alınması da son derece doğru bir hamleydi. Aslında hastalık belli, teşhis de belliydi. Teşhisi doğru koyup, tedaviyi doğru yaparsanız bu maçı 46'da 4-3'e getiremezseniz, 76'da, 86'da getirirsiniz. Fenerbahçe'nin Balıkesirspor karşısında en iyi oyuncusu bence Caner Erkin'di. Çok iyi bir performans sergiledi.
Caner, savunmanın solunda küçük hatalar yapmasına rağmen her takımda oynayabilecek, çok önemli bir futbolcu.
Gol atar, attırır ve sonuna kadar mücadele eder. Moussa Sow da 60 dakika çok iyiydi. Bana göre, Fenerbahçe'nin yediği ilk gol, her kalecinin yiyebileceği bir goldü. Ancak diğer iki golde Volkan Demirel'in hatası vardı. Birinde topu kısa yumrukladı, diğerinde ise erken öne çıktı. Sonuç olarak Fenerbahçe, dün akşam Kadıköy'de kazandı, şimdi iki rakibinin maçlarını bekleyecek. Şampiyonluk yarışında iki rakibine karşı averaj üstünlüğü var.
Türkiye Kupası'nda da finale çıkmak için avantaj yakaladı.
Fenerbahçe'nin başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz.
Ancak eleştirilecek yönleri var ve biz de bunu yapıyoruz.
Örneğin Alper mevzusu. Alper'in en iyi mevkisi ve Fenerbahçe'nin en ideal şekilde nasıl oynayacağı henüz belli değil....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA