Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hücum oynamak yetmez

Öncelikle Hamza hoca ve Galatasaray kulübü tarihe geçti, kutlarız. Maçta Bursaspor'un çok pozisyonu vardı ama yine de 2014/15 sezonunda lig ve kupa şampiyonu olan Galatasaray'dır. 10 yıl sonra kimse "Ya Fernandao'nun kafası direkten döndü" demeyecektir. Galatasaray çok başarılıdır. Büyük avantajı vardı Bursaspor'un maç öncesinde... Finalin evinde olması ve Galatasaray'ın şampiyon olarak düşük bir durumda gelmesi... Bursa bundan faydalandı mı, faydalandı. İlk 75 dakika bulduğu pozisyonlar ortada. 85 sonrasında ise büyük takım farkı ortaya çıkıyor.
Konsantrasyonları o kadar yüksekti ki stresten olağanüstü telaşlılardı. Bursa en çok zevk veren takım ama bir o kadar da pozisyon veriyor. İdeal kadrosuyla oynadığında bile... İki stoper olmayınca çok zorlandılar. Serdar Aziz'le Civelli olsa pozisyon hataları bu kadar olmayacaktı. Madem bu eksikleriniz var, ona göre oynayacaksınız.
Futbolcular evine gidip duşunu alınca düşünecek, "ligde altıncıyım, kupayı alamadım." Bursaspor, Van'a git, Trabzon'a git, ne top oynadı der herkes ama ligin altıncısı... Büyük takımlara karşı kötü oynadığı maçı hatırlamıyorum ama gerçekçi bir oyun mu oynanıyor dersek bunun uzağında olduğunu görüyoruz. Hoca olarak bazen takımı sakinleştirebilmek lazım... Ofsaytla karışık atmışsın bir tane, 2-2 yapmışsın. Gerekirse 5 dakika sakin oynayıp oyunu tutacaksın. Büyük takımlara karşı oynuyorsun. Cebinize koyacaksınız beraberliği... 2-2'yken 4'e 2 yakalanamazsınız geride.

SAYGI DUYULACAK OYUNCU

Galatasaray takımı fazla hazırlanmadığı, mental ve fizik olarak bir gün hazırlandığı bir maçta büyük takım kimliğiyle kazanmasını bildi. Son 5 yıla damgasını vurmuş bir oyuncudur Burak. 180 km/s'lik arabasıyla 120'yle gidiyordu. Artık ibresini sonuna kadar görüyor.
4 büyüklerin hepsinde oynadı. Bu kulüplerin hepsinden bir şey görüp aldı zaten. Saygı duyulacak bir oyuncu, coşkusu iyi. İşi de biliyor. İkinci golü, birinci sınıf gol vuruşudur. Ben 22 yaşındayken uzağa vuruyordum. Kariyerimin sonlarında yakına vurup gol atmaya başladım.
Bursaspor yenildi ama Allah'ı var, çok da gol kaçırdılar. Mike Tyson gibi Bursaspor. Nakavt ettin, ettin ama deviremezsen yenilirsin. Tyson en son kulak ısırdı deviremeyince... Bursa coşkulu da oynasa stresi kaldırabilen bir Galatasaray vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA