Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Oğuzhan Zidane çalımları atıyor

Mersin-Beşiktaş maçı haftanın en tempolu, en keyifli maçı oldu... Mersin bu şoku üzerinden çabuk atarak karşılık verdi. Beşiktaş daha önce birinci bölgeden hızlı çıkarken artık bütün bölgelerden hızlı çıkmaya başladı. Tolga'nın golü yemesi büyük bir avantaj oldu aslında. Belki de müdahalesinden dolayı kırmızı kart yiyip penaltı yaptırabilirdi. Beşiktaş hem penaltıdan yine golü yemiş olacaktı hem de kalecisi kırmızı kart görecekti. Oğuzhan Özyakup'u bugün ilk kez izleyen biri "Bu nasıl futbolcu, uzaydan mı geldi?" derdi. Oğuzhan, Zinedine Zidane çalımları atıyor. Oğuzhan zeki bir oyuncu. Bu çocuk Barcelona'da oynasa sırıtmaz. Hatta Neymar'ın Messi'nin hoşuna gider.
Beşiktaş oyunun büyük bölümünde çok iyi futbol oynayarak farklı bir galibiyet aldı. Beşiktaş'ın ilk beş dakikasında dört tane girişimi vardı. Oğuzhan'ın liderliğinde futbol resitali sundular.. Olcay'ın da olağanüstü performansı, Cenk'in de bitiriciliği vardı.. Beşiktaş'ın bekleri 88. dakikada hala gitmeye devam ettiler.. Bu sıcakta beklerin bu kadar bindirmeleri de olağanüstüydü. Beşiktaş'ın attığı gollere bakın, minyatür golleri atıyorlar.. Birbirlerine alışık olmaları çok önemli.. Gökhan daha hazır değil ama öndeki oyuncuların müthiş formu farklı skoru getirdi. Şenol Güneş ofansif antrenör, Beşiktaş'ın da ofansif futbolcuları var... Bir de Beşiktaş'ın korkunç bir alışkanlığı var.. Quaresma da çıktıktan sonra öndeki oyuncuların hepsi Alman patentli... Büyük ihtimalle aralarında Türkçe konuşmuyorlar.. Orada Beck, Gökhan Töre, Cenk, Olcay Türkçe değil, Almanca konuşuyorlardır.
Bunlar da çok önemli detaylar... Quaresma daha önceden çok farklı bir Beşiktaş'ta oynadı, şimdi çok farklı Beşiktaş'ta oynuyor... Çok büyük fayda sağlayabilir belki de hız kesebilir... İnanın Gomez kenarda Beşiktaş'ın bu hızlı oyunu karşısında şaşırmıştır. Bilic'in kontrollü ama geçen sezonun ikinci yarının sonlarındaki kontrolsüz hücum oyunundan sonra Güneş'in hızlı hücumları çok daha etkili... Bilic'in hücumları dağınıktı, Şenol Güneş dağınık hücum yapmıyor. Güneş'in hücumları darbeli ve sonuca direkt etkili... Daha hazır olmayan Gökhan Töre devreye girmediği halde Beşiktaş takımı beş attı, bir o kadar da kaçırdı... Bursa'da Volkan, Şener, Ozan; Trabzon'da Burak, Selçuk, Umut... Hep Şenol Güneş'in eserleri bunlar... Belli ki Oğuzhan'a da eli değmiş hocanın... Oyuncusuna güven vermiş, Oğuzhan da bu güveni almış... Coşkulu, öne doğru oynamaya çalışan, taraftarını mutlu eden dolu dolu bir Beşiktaş izledik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA