Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şota'nın oyun planı doğruydu

Dünkü maçın iki tane kırılma anı var; ikisi de Beşiktaş'ın hataları... İkinci yarının başında Gökhan Töre'nin kaçırdığı pozisyon gol olsa daha tedbirli oynayacak taraf olacakken fırsatı tepiyorsunuz. Quaresma orta yaptı, 1-1 oldu, ondan sonra atıldı. Quaresma'nın gereksiz çift sarısından sonra atılması diğer kırılma anı.
Trabzon daha iyi hazırlanmış. Şota oyun planını tamamen rakibine göre, Beşiktaş'a göre yapmış. Hocanın top rakipteyken oyunun nasıl olacağıyla ilgili planı yüzde 100 tuttu.

BU ÜÇLÜ SÜPER
Trabzon takımı Beşiktaş'a karşı önlemini doğru belirlemiş. Cavanda, Mbia ve Erkan... Hepsi çok iyiydi. Cavanda çok güçlü ve çok çabuk bir oyuncu. İtalyan Ligi'nden geldi, geçilse bile hemen dönüyor. İskender Günen olsaydı ancak o geçebilirdi Cavanda'yı. Erkan bir denedi olmadı, iki olmadı, üç dört olmadı ama en sonunda müthiş bir gol attı. Her şeye rağmen tebrikler derken de Salih değişikliğine de soru işareti koymak lazım.
Beşiktaş özellikle ikinci bölgede çok tehlikeli bir takım ama güçlü rakiplere karşı sorunlar yaşıyor. Geçen sezon Fenerbahçe'yi yenemedi, Galatasaray'ı yenemedi. 5 atan takımı bozmak istemedi Şenol Güneş... Bence hata yaptı.

TRABZON'A OLMAZ
Trabzon büyük bir kulüp... Beşiktaş da olsanız, yetenekli de olsanız 5 ofansif oyuncuyla Mersin'i yenersiniz, 5 atarsınız ama büyük maç orta saha ile kazanılır. Trabzon orta sahasına bakalım. Okay; Altay'daki günleri gibi yumuşak bir oyuncu değil, güçlenmiş. Mbia müthiş bir oyuncu, Özer de içte set oynayabiliyor. Erkan da geriye gelebilen bir oyuncu... Savunma hattı da fizikli. Güçlü ve güvenli bir takımlar. 5 tane forvetle oynamak içerideki çoğu maçta olabilir fakat Trabzon gibi güçlü takımlara karşı savunma yapamayan ama iyi niyetli 5 oyuncuyla farklı olur.
Hakemler büyük maçları başka yönetirler. Beşiktaş-Mersin gibi yönetmezler bu maçları, Trabzon'u ezemezler. Oyuncu atılacaksa atılır.
Quaresma'ya Ali Palabıyık düdüğünü gösteriyor, 'Bekle' diyor. Ama o adımlarını sayarken Quaresma atışı kullanıyor. Hakem 'Bekle' dediği an davayı kaybettin. Hakem bu pozisyonda hatalı değil.

GOL NİZAMİ DEĞİL
Ayrıca Beşiktaş'ın golü de nizami değil. Top hareketli. Orada çabuk kullanayım derken hareketli topla devam ettiler. Bazı pozisyonlarda, atak başlangıçlarında bir takım tercih hataları yapmadı değil ama kartı doğru karttı Palabıyık'ın.
Beşiktaş takımında önde oynayan 5 oyuncudan 4'ü oyundan çıktı. 1'i atıldı, 3'ü kenara geldi. Kalan Gökhan Töre de sahanın en kötüsüydü. Bu aslında tam Tolgay'a göre maçtı. Tolgay iki set yapar, oyunu tutardı. Ben yetenekli oyuncuları severim. Futbolun doğrusundan bile sapabilirim, oynasa da izleyeyim derim. Barcelona'yı izlerken çekirdeğimi alırım, Messi'ye top gelince her şeyi kenara bırakırım. Quaresma için demecini hatırlayalım Şenol Güneş'in. "Yeteneklerine bir şey diyemem ama önce takım" demişti. Şenol hocanın kuşkularını maalesef haklı çıkardı Quaresma. Son olarak şunu söyleyeyim. Fikret Bey ve ekibinin aklında bazı rakamlarda anlaşamadıkları oyuncular vardır mutlaka. Bu sorunu en kısa sürede halletmeleri lazım

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA