Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu sistemi ben sevmedim

Fenerbahçe'nin son 22 Avrupa maçında 5 mağlubiyeti var. 2'si Arsenal, 1'i Shakhtar'a. 11 galibiyet alınmış. Rakiplerin kalitesi Fenerbahçe'nin altında olsa da şu performans kötü değil, hatta gayet iyi. Bu tablo bence önemli... Karşılaşmanın ilk yarısında Şener'in, ikinci devresinde ise Caner'in oyunları maçı çevirdi. Caner özellikle ikinci yarıda müthiş oynadı. Oyunu o kadar etkiledi ki bir orta saha virtüözü gibi top alıyor veriyor, topa vuruyor, çalım atıyor. Caner'in dünya futbolundaki en büyük şanssızlığı Avrupa'nın büyük kulüplerinin 3-5-2 oynamaması.. Juventus dışında bu şekilde oynayan yok. Eğer Barcelona, Real Madrid ve diğerleri 3-5-2 oynasaydı oralara giderdi. 5'li orta sahanın mükemmel solu... Savunma zaafları yaşayabiliyor ya da çok çabuk sinirleniyor, atılabiliyor. Bir orta saha, bir forvet kadar hücum üstünlüğü var, bir silah. Usta bir bek, çabuk... Her şeyi iyi yapıyor. Fernandao inanılmaz etkili oynadı bu maçta. Peki ne zaman etkili oldu? Fernandao özellikle Van Persie ve Sow yokken en uçta faydalı oldu. Şener ve Volkan'la alışkanlıkları var. Ona attıkları pastır, bilerek attılar. Fernandao ceza sahası bölgesinde Fenerbahçe'nin kahramanı olur. Ne yapsın etsin, kanatlara falan gelmesin. Etkinliği merkezde olan bir oyuncu, orada olmalı. Diego'dan nasıl kanat olmazsa Fernandao da kaleden ne kadar uzaklaşırsa o kadar olmaz.
Mehmet Topal ile Souza'yı bir arada oynaması normaldi. İlk maçta elde edilmiş bir skor avantajı var. Takımda uzun boylu oyuncuları bulundurup duran top tehdidini azaltmak adına da doğruydu.
Rize ve bu maçtaki değişiklikleri Pereira hocanın artıları olarak görüyorum. Tereddütlerim vardı, hala da var. Ben Rıdvan Dilmen olarak bu Nani, Diego, Fernandao ve Van Persie'li sistemi sevmedim. Özellikle savunma açısından zaafları var. Fenerbahçe'nin orta sahada daha kalabalık olması gerek, öndeki dörtlü iyi niyeti dışında savunma yapabilecek oyuncular değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA