Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Başlayan yoruyor, giren atıyor

Çok yağmurlu bir hava, feci bir trafik… "Acaba seyirci olur mu?" diye düşündüm ama hem tamamına yakına dolu bir stat, hem de çok coşkulu bir taraftar vardı. Kayseri maçındaki kötü oyuna rağmen Avrupa kupası özlemi taraftarı stada çekmiş. Taraftarı arkasına alan takım da baskılı ve presli başladı. Aslında daha önceki maçlardan pek farkı yoktu ilk 20 dakikanın... Karambollerle de olsa 2 tane pozisyon bulundu. Sonra ise Ajax takımı ayağa bol pas yaparak Fenerbahçe'nin ilk 20 dakikadaki yüksek temposunu hem düşürdü, hem de Fenerbahçelileri yordu. İlk yarının tamamı rölanti, Ajax da Fenerbahçe'yi kendisine uydurarak tipik bir deplasman takımı olarak ilk yarıyı bitirdi.
İkinci yarı Fenerbahçe yine vites yükseltmek istiyor, Ajax ise yine ayağa oynamak istiyordu.
Pozisyon da vermiyorlardı açıkçası.
İki oyuncu değişikliği birden yaptı Pereira.
Fernandao'nun arkasına Ozan'ı koydu.
Burası önemli. Fenerbahçe klasik 4-3-3 başladı maça (Orta sahanın merkezinde Mehmet Topal, onun önünde ikili Souza ve Diego, Ozan-Fernandao girdiğinde Souza-Topal birlikte olup önünde Ozan ile 4-2-3-1 oynadı) Bunu niye yazdım? Mehmet Topal merkezde tamam; hem alışkanlığı var hem de merkezin iyi oyuncusu. Önünde oynayan ikiliden ne Souza sağ iç, ne de Diego sol iç… Bu da 15-20 dakikalık baskılı oyundan sonra rakibe pas imkanı vererek tempoyu kırdırdı.
Gözüken şuydu: Ajax 0-0'a yatmış. Belli ki duran top çözecek. Öyle de oldu. Caner'in üst üste kullandığı kornerlerden ikincisinde Fenerbahçe, çok ama çok önemli bir gol attı. Fenerbahçe'nin ikinci periyotta oynayacağı Ajax deplasmanı var. Bu galibiyet olmasaydı avantaj Ajax'ın olacaktı, bu skor avantajı Fenerbahçe'ye getirdi. Ajax'ı açıkçası beğenmedim. Hollanda bol gollü bir lig ama dünkü gördüğüm Ajax takımı ortalama bir Avrupa takımı görüntüsündeydi.
Ne önde basabildiler, ne de kontra yapabildiler. Tek yapabildikleri ayağa pasla oyunu tutabilmek... Fenerbahçe oyunun sonlarına dek iyi oynamasa da kazanma arzusu yüksekti. 2-3 oyuncunun ayağına kramp girdi.
Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için de önemli bir galibiyetti. Mehmet Topal, Caner ve Ba'yı çok beğendim. İlk yarısını tribünde, ikinci yarısını Acun Ilıcalı'yla izlerken Acun ilginç bir yorum yaptı, ben de ondan çaldım.
Fernandao çıkıyor, Van Persie atıyor; Van Persie çıkıyor, Fernandao atıyor… Klişe olacak ama başlayan yoruyor, giren atıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA