Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş koparmalıydı

Beşiktaş'a bir ara gerekliydi... Galatasaray'ın 3, Fenerbahçe'nin ise en az bir transfere ihtiyacı var

Beşiktaş takımı yorgun... Bu da çok doğal çünkü en yüksek tempoyla oynayan takım Beşiktaş. Top rakipteyken hep topa doğru koşan oyuncular, kazandıkları zaman da hep öne doğru oynamaya çalışıyor. Tabii ki bu da efor gerektiriyor. Rhodolfo ile Gomez arasındaki mesafe açılınca rakip de oyuna ortak oluyor. Dolayısıyla kısa da olsa bir istirahat zamanı gelmişti. Konya maçından sonra bu fırsatı bulacaklar. Bazı oyunculara zaman zaman çok yük biniyor. İki yıldır rekora koşan bir deplasman performansı var Beşiktaş'ın. Belki bir rekordur, 8 deplasman dile kolay: 7 galibiyet, 1 beraberlik… Ligin ikincisi Fenerbahçe'yi yenmiş etti 9, üçüncüsü Galatasaray'ı yenmiş 10, lig dördüncüsü Başakşehir'i de yenmiş, etti 11. Aslında ligi şu anda bitirmiş olması gerekirken bu noktada Fenerbahçe'nin de başarısı ortaya çıkıyor. Hemen dibinde. Ligin daha 16. haftasında bu deplasman ve büyük maç performansı üçüncü ve dördüncüyle farkın açılmasını sağladı. Demek ki Vodafone Arena'da oynayamamanın verdiği dezavantaj ortada...

Galatasaray üç oyuncu almalı
Hamza hocadan sonra Mustafa Denizli döneminde puan farkı açıldı ama bunu ona bağlamak haksızlık olur. Şu anda deneme yanılma yöntemiyle gidiyor. (Oyunun son bölümünde Semih'i sağ bek kullanması gibi.) Chedjou'yu niye orta saha kullandı diye sormam çünkü kadroda orta sahada oynayıp defans da yapabilecek oyuncu yok. Bilal ve Selçuk oraya yumuşak kalıyor. Devre arasında kesinlikle 3 tane transfer yapılması lazım. Konuşulan isimlerden Donk son derece doğru. Ekonomik durumu bilmediğim için fazla yorum yapamayacağım, transfer işi kolay değil ama ekonomik ölçülerde iş yapabilecek bir santrfor gerekiyor. Sadece Burak ve Umut'la hem Avrupa Ligi, hem kupa, hem de ligi götürmesi güç gözüküyor. Burak, sakatlığı düzelmeden oynamamalı ki öyle de oldu. Verimde problemi var sakatlığı yüzünden. Oyuncular özellikle de yabancılar kulübü düşünüp gerekirse izinlerinden fedakarlık yapıp devre arasını iyi geçirmek zorunda. Mesela araya çıkışta giren Olcan, Semih gibi isimler var. Podolski'nin gol sayısı kadar performansını da artırması lazım. Evet gol atıyor, istekli ama oyun içerisinde kopuk kopuk oynuyor. Sağ bekteki soru işaretini de kafadan kaldırmak lazım. Mevcut kadrodan bir çözüm bulunabilir ki Denayer mutlak suretle kazanılmalı. Sabri veya Denayer öncelikle orada düşünülmeli.
Son olarak Mustafa Denizli yardımcılarını doğru seçmeli. Eşofmanla değil, elbiseyle olmalı. Tabii ki antrenmanlarda müdahil olacak, özellikle taktik konularında ancak ekibi muhakkak oyuncuların fiziğini üst düzeye getirmek zorunda.

F.Bahçe'ye yeni Kuyt lazım
Fenerbahçe sezon başından çok farklı. Kadro ve oyun yapısı ile fazla pozisyon vermiyor rakiplerine. Ayrıca maç trafiği de fiziki açıdan artı olarak dönüş yaptı. Ofansif yönünü geliştirmesi lazım, bunu yaparsa ki bu orta sahadaki birkaç rötuşla olabilir, sezon sonuna kadar yarışta olur. Ama öyle bir santrfor olacak ki zaman zaman kanatta da oynayabilecek. Markovic, Volkan Şen tarzı değil, Kuyt tarzı biri...

2 puanlı sistem olsa…
Bu ligde sert ve sıkı oyunun yanı sıra organizasyonun da iyi olacak. Burada olmak istiyorsan organize olmak zorundasın. Takımlardaki saha dışı dağınıklıklar sahaya da yansıyor... Ligin zirvesinde; bir tanesi hızlı ve hücum oynayarak aynı zamanda zevk vererek, riskli oynayan bir takım; bir de genelde tek farklarla 24 puan alan, tok bir takım va.r.. Hücum futbolu mu şampiyon yapacak, ortalama futbol mu? Çok nadir bir sezon geçiriyoruz. Yıllar boyunca böyle bir sezon olmadı. 2 puanlı sistem olsa imzamı atadrım Fenerbahçe şampiyon olur diye... Vitor Pereira'nın demecine katılıyorum, kendilerine daha fazla saygı gösterilmeli ama daha fazlası için ofansif yönünü de geliştirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA