Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kartal'ın sistemine döndü!

Az gol atmasına rağmen Fenerbahçe'nin oyununda gelişme var. Pereira, İsmail Kartal'ın sistemine döndü ve puanlar üst üste gelmeye başladı

Fenerbahçe, ilk yarıda koparabileceği maçı kendisi zorlaştırdı. Rakibin beraberlik golü sürprizdi ve panik yarattı takımda. Bu da gol pozisyonlarında kendisini gösterdi. De Souza, Markovic ve Ozan ile 4-5 tane kolay gol kaçtı. Beşiktaş yenilgisinden sonra sadece Gaziantepspor'a puan vermiş, 40 puan toplamış bir Fenerbahçe vardı ilk yarıda. İkinci yarıda da en büyük rakibi sahasına gelecek. Bu da şampiyonluk şansını yüzde 50'lere getiriyor. Galatasaray'ı da düşünüyorum ama yukarıdaki ikili hata yapmazsa işleri zor. Ayrıca oyuna da bakıyoruz. Ortada bir kupa var. Beşiktaş kaliteli oyunuyla, Fenerbahçe de mücadeleci sert ama tırmalayan oyunuyla istiyor kupayı. Fenerbahçe bu maçta yine sert ve mücadeleciydi. Ama geçmiş haftalara göre daha iyi yaptığı bir şey vardı; pozisyona girdi.
Tek farklı olsa da, istekli, coşkulu oynayarak, kaliteli olmasa da kazandı. Çünkü eksiklikleri yaratıcılıktı. Fenerbahçe'nin, Fernandao ve Nani gibi silahları da yoktu bu maçta. Bence Pereira'nın Caner kararı da doğruydu. Sonuçta onun ortası ile gol oldu.
Az gol atmasına rağmen Fenerbahçe'nin oyununda gelişme var. Pereira, İsmail Kartal'ın sistemine döndü ve puanlar üst üste gelmeye başladı. Geçen sene de Fenerbahçe 39 puan toplamıştı. Avrupa'da devam ediyor, kupada 2'de 2 yaptı. Pereira'nın karnesi kötü değil. Beşiktaş bugün ligi koparamadıysa bu Fenerbahçe'nin arzusunu, hedefe kitlendiğini gösteriyor.
Şunu söylüyorum;
1-Fenerbahçe'nin iki tane oyuncu alması lazım. Pereira, Ozan'ı içte oynatmadığı için söylüyorum; iki yönlü oynayabilecek, delici bir orta saha.
2- Yeni bir Kuyt...Neden mi? Bugün bir sürü karambol oldu. Onları tamamlayacak, çizgide oynayabilecek içeri girebilecek bir oyuncu olmalıydı. Çünkü Fenerbahçe'nin kanat oyuncuları golcü değil, çizgide oynuyorlar. Yani kenar ve santrfor oynayabilecek bir isim alınmalı.
Sivasspor'un ise bir forvet alması şart. Enaramo bitirmiş işi... Ayrıca bir kaleci ve bir de orta saha..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA