Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Diego boşa benzin yakıyor

Diego, Büyükdere Caddesi'nden ineceğine, 'Sahilden gideyim, bir de Ortaköy yapayım' diyor

Kasımpaşa, Fenerbahçe gibi çok geniş bir kadrosu olan takım değil. İlk devredeki başarılı oyunu oynayan takımdan sakat ve cezalı isimleri çok olunca farklı oldu. Kadıköy deplasmanı zordu, yaralı bir takıma karşı oynadılar. Fenerbahçe bir tokat yedikten sonra hemen toparladı. Bursaspor deplasmanı öncesinde kazanmak istedi. Takımın derhal toparlanması, Mehmet Topal ve Josef de Souza'nın yokluğuna rağmen bunu yapması önemli. Benim futbol felsefemde bu ikisinden biri fazla ama birini aradı. İkisini birlikte ömür boyu aramam! Ozan Tufan ilk yarıda etkili oynadı. Pereira'nın yaptığı en büyük hatalardan biri onu forvet arkasında sırtı dönük oynatmaya çalışmasıydı. Ozan'ın özgürlük bölgesi sırtı dönük değil, yüzü dönük oynayabildiği yerlerdir. Serbest oynamak Diego, Alex, Hagi gibi isimlere özgüdür. Aradaki farkı ayırt etmek gerekir.
Sahanın en iyi oyuncusu kim dersek; tartışmasız Gökhan Gönül'dü cevabını veririm. Son bölümlerde birkaç top kaybı yaptı ama çok eforlu oynadı. Alper de hakikaten harika bir gol attı. Bacak arası çalımı bilerek attı ama rakibin ayağına çarpsa kornere de gidebilirdi. Diego'nun pasında ben Alper'e asist yazmam. Orada hüner var bir kere.
Boluspor'da sağ iç oynardım, 8 numara. İç oynarken tempo yüksek olacak. Acayip de koşuyordum. Maçtan sonra "Ben ne yaptım" diye düşünüyordum, bir şey bulamıyordum. Daha sonraki maçlarda belki daha az koşmaya başladım ama daha çok şey yapıyordum. 26-27 yaşından sonra tecrübe kazanırsın. Fakat Diego bugün bunun aksine bedava benzin yaktı. Alex'in farkı neydi? Kendi fiziğini biliyordu. Diego'nun gol ve asist sayısı çok çok az. Tehlikeli bölgeye girmeden önce basit oynamıyor. Dönüyor, bir daha dönüyor. Her yol açık, Büyükdere Caddesi'nden ineceğine, "Sahilden gideyim, bir de Ortaköy yapayım" diyor.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da iyi tarafı darbe alsa da toparlanabiliyorlar. Beşiktaş, Trabzon'a kaybetti ama çok çabuk toplandı sezon başında. Krizleri çabuk geçtiler. Antrenör de son 20-25 dakikalık bölümde tamamen Lokomotiv Moskova maçını yaşamaya başladı. Bu yaptığı da doğruydu. Açıkçası Fenerbahçe ve Kasımpaşa'nın teknik direktörleri ilk yarının son dakikasında maçın bittiğini biliyordu. Hem penaltı, hem de kırmızı kart çıktığı an bu belliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA