Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Pereira'yı kutlamak lazım

F.Bahçe iyi başlar sonra tempo düşer. Ama dün Apaçiler gibi bastırdı, maç boyunca nefes aldırmadı

Fenerbahçe hakikaten de bu yıl itibariyle izlediğim en iyi Fenerbahçe'ydi.
Teknik direktörden futbolcularına kadar tek tek kutlamak istiyorum. Fiziki kalite umduğumun çok çok üzerinde, rakibin hemen hemen pozisyonu yok. Fenerbahçe iyi başlayan ama sonra tempo düşüren bir takımken bu maçta Kızılderili Apaçiler gibi bastırdı, maç boyunca nefes aldırmadı. Sürklase etti rakibini. Fenerbahçe Avrupa kupalarında bana göre tok takım olarak, Avrupa formatına uygun oynuyor. Benim zamanımda 3 yiyip dönüyordu. Bu oyun için fizik kaliten yüksek olacak. Van Persie'nin hareketli ve top tekniğinin yüksek olması da pozisyonları sağlıyor.
Van Persie ilk golde ön direğe koşu yaptı, Souza geldi. Fernandao gider atar ama rakibini taşımaz. O gol atmaya gider.
Van Persie öldürücü deparla alanı boşalttı, stoperi götürdü. Hareketli forvetle oynamak takımın coşkusunu da artırır. Kötü oynayan bir oyuncu yok.
Fakat ayıracağım isimler var:
Caner, Alves, Kjaer ve Gökhan...
Fenerbahçe kariyerlerinin en iyi oyunlarından birini çıkardılar. Alanı çok iyi daraltmasalar zaten Souza da öne koşu yapamayacaktı, goller olmayacaktı.
Oyun dar alanda oynanınca rakip alana iyi koşular yapıp doğru yerde golleri yaptı. Teknik direktör Vitor Pereira'yı kutlamak lazım. Van Persie'yi de anlamak gerekiyor ama. Van Persie diyor ki takım iyi oynuyor, benim de oyunum iyi. Bence Van Persie çıkmamalıydı.
Pereira'ya saygısızlık yapmak istemiyorum, kendimize göre küçük kusurları da söylüyoruz. Kasımpaşa maçında Van Persie'yi çıkardığında Fernandao'yu sokmak isteyebilirsiniz. Orada Fernandao'yu düşünebilirsin.
Bu maçta çıkarmamak gerekirdi.
Yorgun değil çünkü oyuncu. Ne gerek var çıkarmaya?
Haksızlık yapmak istemem ama moralle oynayan oyuncuları tam iyi oynarken çıkarmak kötüdür.
Fenerbahçe takımı top rakipteyken 5 üzerinden 5, top kendindeyken 5 üzerinden 4.
Fenerbahçe'de golde 3-4 kişi ceza sahasındaydı. Bu, maça ne kadar önem verildiğini gösteriyor.
Pereira'ya maç başında 2-0'ı versen kabul ederdi ama bu oyuna 2-0 az bile kaldı. Tur yüzde 75 cebinde gidiyorsun Moskova'ya gidiyorsun. Maç fazlasıyla da olsa ligde lidersin, kupada yarı final kapıda, Avrupa'da turun eşiğinde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA