Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sakin kalan işi götürecek!

Rıza hoca düzgün bir insandır. Kasımpaşa sezonun en iyi oyununu oynadı, iğrenç dedikodulara son verdi

İkramlar başladı, iki takım da birbirine fırsatlar sunuyor. Beşiktaş'ta da son haftalarda düşüş vardı. Kazanıyorlardı belki ama bu tip maçları vardı. Mersin maçını söyleyebiliriz. Beşiktaş iki maçta Kasımpaşa'dan 1 puan alabildi. O da uzatmalarda atılan penaltı sonucundaydı. Her antrenör çalıştığı takıma hizmet eder. Rıza hocanın en çok kazanmak istediği maç bu maçtır. Haftaya da Aykut hoca için böyle olacak. Futbolculuk yapmış, kaptanlık yapmış, antrenörlük yapmış ama ekmek yediği yer, buraya saygısı için yenmek ister. Rıza Çalımbay için konuşulanları da ciddiye almıyorum.
Bir kere ben tercih yapsam kesinlikle Alexis'i oynatırım. Hadi başlattın ama devrede bir değişikliğe gidecek olsan Necip'in yerine onu alman lazım.
Beşiktaş'ın bir 4-2-3-1 kültürü var. Kanatları çizgiye basıyor. Kasımpaşa'nın fizikli stoperleri var, orta sahaları da diri. Şenol Güneş, Rıza Çalımbay'ın istediği her şeyi yaptı. Cenk'i soktu sola ama bağlasan durmaz, içeri girdi. Sosa sağda ama o da aynı. Olcay kötü oynuyor olabilir ama sistem arızaya uğradı. Kanattaki oyuncularınız mümkün olduğu kadar devam etmeli. Kerim'de ısrar etmeniz lazım. Oğuzhan ve Sosa varken 4-4-2 oynayamıyorsunuz, ancak 4-2-3-1 olabilir. Cenk'ten sol açık, son bölümde Mustafa'dan sağ açık yaratmaya çalışırsanız tüm topları verirsiniz, kontra yersiniz.
Beşiktaşlı oyuncuların Vodafone Arena'yı bir akşam önce gezmesi anlamsız. Belki motivasyon olsun diye yapılmış ama bırakın da önündeki maçı yaşasın takım. Kampa girmişsin.
Kasımpaşa 3 gol attı ilk maçta ama sadece 4 kere gelmişti. Dün akşam gerçekçi ve müthiş bir top oynadılar, 7-8 tane pozisyon ürettiler. Gomez ağır durumda şu an, çevik gözükmüyor. 24 kişilik kadrodaki iki çizgi oyuncunuz cezalıysa, sakatsa elinizdekilerle mümkün olduğu kadar maçı bitireceksiniz. Kerim'in erken çıkması bu yüzden doğru değildi. Kanatlarından vazgeçmeyeceksin. 4-2-3-1'i en iyi oynayan Beşiktaş kendi çarkına çomak soktu. Her kontratağı etkili oldu Kasımpaşa'nın. Sonlarda oyuna giren Koita, 3 tane karşı karşıya kaçırdı son bölümde. Neden? Taktiksel anlamda kalıbının dışına çıktı. Kasımpaşa sezonun en iyi oyununu oynadı, iğrenç dedikodulara da son verdi. Rıza hoca düzgün bir insandır, o da maç kazanmak ister, bunu da gösterdi.
Vitor Pereira büyücü değil. "Beşiktaş da puan kaybedecek" dedi, 24 saat içinde gerçekleşti. İki takımın da zorlu maçları var. Sakin kalan işi götürecek. Avantaj hala Beşiktaş'ta gözükecek. Ligin devre arasında tahminim ikili averaja kalma durumuydu. Bu hala olabilir. Bu yüzden Fenerbahçe'nin de bu avantajı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA