Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Büyük resme bakalım

Ne kadar demoralize olursa olsun, Fenerbahçe bu maçın favorisiydi. Savunmada lise son talebesi Gökhan'la başladı Ümit hoca, bunu da maçın başında söyledi. Kaldıramadığını düşündüğü için ilk yarı bitmeden de aldı ama bence devreye kadar beklemesi gerekliydi. Çocuk yıkılmıştır. Artık tamamen kopmuşlar, zaten önemli oyuncuları da eksikti. Van Persie de Fernandao da gol atsa taraftar mutsuz...
Fenerbahçe, geçen hafta Galatasaray maçını elindeyken verdi. Bir psikolojik bozukluk var. Fenerbahçe Kulübü'nü, takımını ve sezonu değerlendirmeyi ayırmak lazım... Fenerbahçe tribün olarak ikiye bölünmüş durumda. Tribünlerin tepkileri sonuca göre değişmeye başladı. İyi gidince beraber bağırılıyor ama bu ayrılıklar kötü durumda ortaya çıkıyor. Büyük bölüm yönetime sahip çıksa da bir bölüm de en ufak olumsuzlukta aleyhine bağırıyor.
Fenerbahçe'de Vitor Pereira iki kez karar değiştirdi. Yunanistan Ligi'ne benzetti burayı sezon başında hafif gördü. Onu ilk görünce ben gol bakımından 80'leri görebileceğini söylemiştim. Şu anda 48 golde... Bol forvetli oynuyorlardı. Bu Fenerbahçe çok gol atar ama çok da yer diye düşünüyordum. 4 forvetli oynuyordu. Bu ligi hafif görmüştü. Birincide yanıldığını anladığında ise bu sefer dönüşü çok sert oldu. Çok tok, pozisyonu zor veren ama zor da bulan bir görüntü buldu. Taktiksel gelişim buydu.
Oyuncular şampiyonluk yarışından baya uzaklaştıklarını biliyorlardı ama Sivas ne yapar diye bekliyorlardı. Şimdi bir fırsat daha geldi, belli mi olur, belki Akhisar'a takılır diyorlar. Eğer Beşiktaş, Akhisar'a takılmazsa bu Trabzonspor maçını da etkiler Fenerbahçelilerin. Bu ligin kaderi cumartesi günü Akhisar- Beşiktaş maçıyla şekillenir. Akhisar kazanır ya da puan alırsa Trabzon'a karşı sahaya farklı çıkarlar.
Eskiden tartışanlar, birbirlerine selam vermeyenler dün sarılıyordu. Van Persie ile Pereira'nın sarılması, sevinmesi doğru ama esas ondan önce yapılanlar yanlıştı. Biz de eleştiriyoruz ama sevinmektir doğrusu ama taraftarı da anlıyorum. Taraftar da ıslıkladı ve aslında dedi ki, "Siz bizi sezon boyunca manyak ettiniz, şimdi niye sarılıyorsunuz?" Hangisini tercih ederim, antrenörüne saygı duymasını tabii ki... Bir kızıyor, bir öpüşüyor, garip gözüküyor. Taraftar da bunu anlamadı. Protestoların Diego'ya yoğunlaştığını gördük, hafta içi bir demeci mi oldu bilemiyorum. Genele bakarsak Diego'nun iki yıldır gösterdiği performans kötü, verimsiz...
Fenerbahçe'de büyük resme bakarsak önemli bir başarısı var: Spor kulübü olması. Nisan ayında şampiyonluk yarışında hala var, Aragones dönemi haricinde hep yarışta oldu. Avrupa'da herkesin hedefini Galatasaray yükseltmiştir, şampiyon olarak. Kulüplerin vizyonunu ise sportif açıdan Fenerbahçe büyütmüştür. Erkek basketbol, kadın voleybol... Tabii ki yönetim de düşünmeli ve özeleştiri yapmalı, mesela devre arası iki tane yarım yamalak santrforla gitmeyeceğini görmesi lazımdı. Yine de kulüp olarak baktığımızda yönetim ve başkan en son ıslıklanacak kişiler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA