Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Statü değişmeli

Üçüncü maçı oynamadan İtalya rotasyonun babasını yapmış. Bu statünün azizliğidir. Bana kalırsa Avrupa Şampiyonası’nın statüsü mutlaka değiştirilmelidir

Hayal kırıklığına uğradım ama hayat devam ediyor
İki maçı birden izlemektense ilk 15 dakika hangi karşılaşmayı izleyeyim diye baktım. İrlanda Cumhuriyeti maçını izlerken, İrlanda'yı zayıf olan taraf olarak gören bir spor adamıyım. Ancak İrlanda sanki karşısında rakip yok gibi oynadı. Maçın tamamında tek kale oynadı. İtalya rotasyonun babasını yapmış. Bu da statünün bir azizliğidir. Daha üçüncü maçı oynamadan rakibe göre rotasyon yaptırıyor. Büyük bir kısmetsizlik... İkinci maç sonunda İspanya'yla eşleşiyorsunuz. Bir kere ora- dan bir kırıklığımız var.
Zaman zaman Belçika maçını açıp geriye döndüğümde hep İrlanda bastırıyordu. İtalya iyi savunma da yapamadı. Biz 2-0 kazandık ve maalesef cumartesi hesapları yaparken, 'Galler iyiydi kötüydü' derken başımıza bu geldi. Futbol öyle bir oyun ki ben de hayal kırıklığına uğradım. Yine de hayat devam ediyor... Önemli olan Milli Takım'ın oraya gitmesi ama dramatik bir elenme oldu. Çok takımı dramatik durumda bırakmıştık. Kendi işimizi 2-0'la yaptık ama beklemediğimiz yerden darbe geldi.
En sert grup bizdik. Bizdeki skorların hepsi bence normal bitti. Maçlar, olabilecek sonuçlarla bitti. Ama İtalya'nın grubunda maçlar olması gerektiği gibi oynanmadı. İtalya'nın grubu ters bitti. Bence Galler'in grubu ters bitmişti. Bizim grubumuz düz bitti.
Çok teknik analiz yapmak istemiyorum. Tolunay Kafkas Hoca ziyaretime geldi sağ olsun, bir tespitte bulunmuş. Bu Avrupa Şampiyonası'nda sağ bek oyuncularının çok hücumcu olduğunu tespit etmiş. 'Sağ beklerin ön planda olduğu bir turnuva olmuş' dedi. Milli takımla ilgili teknik analizler yapmamız doğru değil. Şu anda nakavt durumdayız.
Ben kesinlikle statünün değişmesi gerektiğini düşünüyorum. 3 beraberlikle çıkan bir takım var. Örnek Portekiz... 2-0 kazanan bir takım var ve kaybettiği takımlar İspanya ve Hırvatistan. Buna rağmen eleniyorsunuz. 3 puanla ve 3 beraberlikle elenmekte dramatik olurdu. Bu statünün değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Duygularımız 24 saatte bir anda değişti. Hatta 4 dakikada değişti.

MİLLİ TAKIMI UZUN UZUN YAZACAĞIM
Şu anda üzüntümüzü yaşıyoruz. Çok geniş analiz yapılması gereken, günlerce konuşulması gereken eleştiri veya doğru şeyler var; ama şu anda sırası değil. Önümüzdeki günlerde Milli Takım'ı genişçe masaya yatıracağımız bir yazı dizisi olacak. Orada her şeyi masaya yatıracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA