Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Futbol değil sadece 4 oyuncu keyif veriyor!

Avrupa Şampiyonası’nı izlerken keyif almadım… Almanya, İspanya ve bu sene çıkış yapan İtalya olmayınca işin keyfi olmuyor. Artık dünya futbolunda sadece 4 oyuncudan bahsediyoruz; Ronaldo, Messi, Neymar ve Iniesta

Kabaca olacak ama Avrupa Şampiyonası'nda oynanan futbol midemi bulandırdı… Zevk ve heyecan olarak çok kötü bir turnuvaydı. Bir ay boyunca izlediğim turnuva hiç ama hiç hoşuma gitmedi. 51 maç oynandı, bir direkt kırmızı, 2 tane de sarıdan atılan oyuncu oldu. Hakemler de oyuncuları sahada tutmaya çalıştı. Bu turnuvada şu var, mesela maçı izlerken aynı anda telefonda konuşabildim, bir şeyler okuyabildim. Dışarı çıkabildim. Turnuvanın en büyük hamlesini Portekiz teknik direktörü oyuna Eder'i alarak yaptı. Baktığımızda sol önde oynayan oyuncuyu orta sahaya çekti. Eder'i aldığı anda Fransızlar sürekli dönüyordu, sakladı. İki tane faul aldı. Bir gol attı. Takımını taşıdı. Teknik heyet olarak en büyük iş Eder'in oyuna girmesiydi. Aynı Konyaspor-Fenerbahçe maçı gibiydi. Portekiz'in hocası Aykut Kocaman gibi önemli işler yaptı. Onun dışında 2 takımın finale kadar gelişine bakarken, statünün incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Fransa benim favorim değildi. Sezonu yorgun bitiren oyuncuları vardı. Finale kadar gelirken de her ne kadar olursa olsun, yarı finalde Almanya'ya karşı sert bir maç oynadılar. Koşmak, savaşmak zorunda oldukları bir maç oynadılar. 2.5 gün bir ara kaldı finale hazırlanmalarına. Portekiz ise bir gün önce Çarşamba oynadı. Turnuvanın sonuna doğru, geçen sene temmuz ayında başlayan oyuncular 1 yıl sonra final oynadılar. Bu oyuncuların bir çoğu Avrupa kupalarında da oynadı. Portekiz'in yarı final maçını erken oynaması, oyunun sonlarında daha diri kalmasını sağladı.
Bence dünyanın önde gelen futbol adamları, futboldan gelmiş veya gelmemiş herkesin oturup kurallarla ilgili de bir takım önlemler alması lazım. Artık futbol hoş bir oyundan çıktı. Bakın 5-6 pozisyon sayamıyoruz. Herkes tedbir üzerine oynamaya başladı. Ben Avrupa Şampiyonası'nı izlerken keyif almadım. Günümüz futbolu için 'kolay' diyebiliriz. 'Mesut 10 numara' diyebiliriz. 10 numara, yaratıcı oyuncu eksikliği var. Fransa'da yarım yamalak Griezmann var. O biraz iş yaptı. Avrupa Şampiyonası'nda yaratıcı oyuncu eksikliği var mıydı diye kendi kendime soruyorum. Dünya futbolunda dört tane oyuncudan bahsedebiliyoruz… Ronaldo, Messi, Neymar bir de Iniesta var. Onları izlerken keyif alıyorsunuz. Rakip ne kadar sert savunma yapsa da işi bitirebiliyorlar. İspanya milli takımının forveti Barcelona forveti olsa bence şampiyon olurdu. Yoksa pas yüzdesi çok az değildi. Almanya Milli Takımı oyunda üstündü ama bitirici oyuncuları yoktu. İspanya ve Almanya araya oynayan takımlar değil. Öndeki oyuncuları veya kenar bekleri formsuz olduğunda sonuçlandıramıyorsunuz. Barcelona pas yapıyor ama ya atıyor ya attırıyor. Suarez gibi atan oyuncuları da var. Yetenekten çok fiziki mücadele oldu ve bence zevkli geçmedi. İspanya, Almanya bu sene çıkış yapan İtalyan olmadığı zaman keyif alamıyorum. Maçtan sonra istifra eden bir Pepe'yi gördük. Oyuncular sonuna kadar mücadele etti. Fransa Milli Takımı'nda teknik direktörü eleştirmek sağlıklı değil ama takımına hiç katkı sağlamadığını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA