Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sorun 0-0’da hocam!

Fenerbahçe’nin sorunu 1-0 gerideyken değil, 0-0’da oyuna hükmedememek... O zaman federasyona müracaat et, maçlara 1-0 geride başla(!)

6 maçlık periyotta 'Zorya'ya 4 puan iyidir' derim. Dün 1 puanı geldi, içeride de kazanırsan 4 yapıyor. Özellikle Feyenoord'un Manchester United maçını kazanması, Kjaer'in 90+6'da banttan da olsa gelen golü çok değerli kıldı. Açıkçası rakibi ilk kez izledim. Fenerbahçe'ye maç öncesi demeçlerinde fazlasıyla saygı duyup çok iyi konsantre olmuşlar. Hatta beklediğimizin bir tık üstünde çıktılar. Özellikle kaptanları, sağ bek Kamenyuka; Fenerbahçe'nin forvetlerinin yapmadığı kadar dripling yaptı. Fenerbahçe'nin sorunu zaten deplasman... Fenerbahçe Ocak'tan beri dışarıda topu topu 3 maç kazanmış. Uzun süredir öyle bir kültürü yok. Türkiye'de rakiplerinden geri kalma nedeni deplasman puanları...
Tabii ki eleştirilecek birçok şey var ama ben temelinde teknik direktörün maç öncesinde yaptığı konuşmadan giderek bir özet yapmak istiyorum. Maçtan önce Advocaat diyor ki, "Çözemiyorum, takım golü yedikten sonra iyi oynamaya başlıyor." Bunun için 50 yıl futbolun içerisinde olmak, futbolculuk yapmak, hatta Hollanda Milli Takımı hocalığı yapmak gerekmiyor. Dünyada bu konuda hemen örnekleyebileceğimiz 3 takım var; Barcelona, Bayern Münih ve bu yılki Manchester City. Özellikle Guardiola'nın katkılarından dolayı 0-0, 1-0, 3-0 fark etmeksizin top bu takımlarda oluyor, oyunu yönlendiriyor. Diğer durumlarda büyük takımlar geriye düştüğü zaman risk alırlar. Futbol böyledir. Topa daha çok sahip olurlar ve bol bol forvet oyuncusu sokarlar. Tıpkı dünkü gibi, tıpkı Bursa maçı gibi... Advocaat'ın neyi anlamadığını ben anlamadım.

ZATEN KENDİLERİ YASLANIYOR
Bana göre daha güçsüz olan takımlar (eğer kapasiteden dolayı kontratak yapamıyorlarsa ki dün yapamadılar) böyle oynar. Başakşehir; kapasitesi vardı ama 10 kişi kaldığı için yapamadı. Bursaspor; kapasitesi ve psikolojik şartlardan dolayı yapamadı. Zorya da öne geçtikten sonra yaslandı. Yani favori takıma karşı öne geçerlerse yaslanırlar, olursa kontratak sıkıştırmaya çalışırlar. Bence bu demeç bu yüzden anlamsız ve sorunun cevabını hocanın kendinde bulması lazım. Cevap aslında çok net ama bilmesi lazım... Yani golü yedikten sonra değil, gole kadar oyunu test etmesi gerekli, problem orada. Kaleye gidemiyorsun, Bursa izin veriyor, psikolojik şartlardan dolayı yaslanıyor, sen de 4 forvet alıyorsun. Bunun için acayip bir hoca olmaya gerek yok. Dün de aynı... Ama sen Manchester United'a karşı geri düşersen, 4 tane de forvet alsan 5'lik olursun. Rakip Zorya'nın mücadele edecek ve savunma yapacak gücü sınırlı. Bunun için lisanslı antrenörlüğe gerek yok.

DÜRTEREK PAS YA PABİLİYORLAR
Fenerbahçe'de sıkıntı hücumcularda değil, burada forvet oynamak da zor. Savunma hattından başlayıp orta sahada da topun yavaş dönmesi, oyuncuların sınırlı yeteneklerinden... Topu birkaç kez dürterek pas yapabiliyorlar. Sow'u, Emenike'yi, Lens'i, Van Persie'yi denedin. Bir de arkasındaki oyuncuları dene... Bir de aman hocam, ne olur bir daha bu cümleleri kullanma! Fenerbahçe'nin sorunu 1-0 gerideyken değil, 0-0'da oyuna hükmedememek... O zaman federasyona müracaat et, maçlara 1-0 geride başla(!)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA