Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kaybederse tarihe geçer

“Advocaat kaybederse; gönderilmez ama Galatasaray’a yenilen hoca olarak tarihe geçer. F.Bahçe için de 2016-17 sezonu kapanmış olur. Kalan maçlar önemini yitirir”

Bir yer gelecek, Kadıköy rekoru kırılacak... Belki bu hafta olur belki de 3-5 sene sonra. Bizim zamanımızda tribünler yarı yarıyaydı. Günümüzde ev sahibi avantajı çok fazla hissediliyor. Arena'da oynanan karşılaşmalarda Galatasaray'ın üstün olduğunu görürüz. Fenerbahçe, Beşiktaş'a 11, Trabzonspor'a 19 maçtır kaybetmiyor. Bundan sonra ev sahipleri zor kaybeder.
Galatasaray adına bir kahraman çıkacak. Baskı altında Riekerink değil Fenerbahçe antrenörü olur. Kaybederse Advocaat tarihe geçer.
Galatasaray-Fenerbahçe maçları çok başka. Acayip bir duygudur. Fenerbahçe- Galatasaray maçında hiçbir başkanın destek vermesine ihtiyaç yoktur. Oyuncular zaten maçı sahaya çıkmadan önce düşünmeye başlar. Özel bir motivasyona ihtiyaç duyulmaz.
Hem Mehmet Topal hem Ozan olmazsa formatlar değişebilir. Fenerbahçe'nin 9 oyuncusu belliydi. Aatif transfer listesindeydi. Son 2 haftadır formayı aldı. Sınavı geçtiğini düşünüyorum. Derbide oynarsa sürpriz sayılmaz. Önemli özellikleri var. Muslera uçaktan iner oynar. Enteresan bir profesyonel. Riekerink, Serdar Aziz ile başlamaz. Uzun süredir oynamıyor. Kesin oynamayacaktır. Sneijder, çok eleştiriliyor ancak gözü kapalı oynatacaksın. Bu maçları defalarca oynamış. Sneijder, Podolski gibi oyuncular oynamalı.
Galatasaray yenilirse, Riekerink ile devam etmeyeceklerini düşünüyorum. Yeni bir arayışa gidilecektir.
Selçuk-De Jong-Tolga'yı hep birlikte oynatabilir. Riekerink, 1 puana üzülmez ama Fenerbahçe üzülür.
Fenerbahçe kaybederse, devre arasına kadar Advocaat kalır ancak 2016-2017 sezonu Fenerbahçe için kapanmış olur.
Maçı Cüneyt Çakır yönetecektir. Ali Palabıyık, Galatasaray'ın son maçını yönettiği için gelmez. Mete Kalkavavan çok eleştiriliyor. Beşiktaş-Galatasaray maçı taraftar bakımından iyi geçti. Fenerbahçe- Galatasaray maçında taraftar daha sorunlu. Bir de basketbol maçından sonra... İnşallah bir problem olmaz. Bu ilk ve son seyircili maç olabilir. Umarım olmaz.
Sosa'nın transfer edilip edilmeyeceği konusunda bir bilgim yok. Ama Simon Kjaer'in devre arasında gideceğine ihtimal vermiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA