Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Tarihi üç puan!

Beşiktaş, Gökhan Töre'siz maçlarda ve özellikle rakibi açmakta zorlandığı karşılaşmalarda yıldız oyuncunun yokluğunu çok fazla hissediyordu. Ancak bu ismin üzerine takımın en istikrarlı ve dinamik oyuncuları Veli ile Olcay'ın da yokluğu aynı anda eklenince ve sezon başından bu yana Beşiktaş'ın oyun temposu ve ritmi bozuldu. Özellikle ilk 45 dakika bu uyumsuzluk ve ritimsizlik çok hissedildi.
Ritim bozukluğu da anlaşılabilir durum.. Çünkü; Beşiktaş cezalı ve sakatlar nedeniyle mecburiyetten sezon başından bu yana en kapsamlı rotasyonunu gerçekleştirdi. Hem de 4-2-3-1'den 4-4-1-1'e sistem değişikliğine gitti. Sistemi farklı kılan gerideki dörtlünün önünde orta sahadaki Oğuzhan'lı ikinci dörtlüden ziyade Demba Ba ve Cenk'in pozisyon alışlarıydı. Bu Senegalli yıldıza daha fazla hareket kabiliyeti tanıdı. Bu akıllı pozisyon alma ilk yarıda olmasa da ikinci yarıda meyvesini verdi. Beraberlik golü bunun bir ürünüydü.

BİLİC'İN DOĞRULARI
Bilic'in haftalardır standardın altında kalan Motta'yı kenarda tutarak İsmail'i 11'de solda oynatması, sağda da mecburiyetten verilen görevi yapan emanetçiler yerine Serdar'la başlaması doğru kararlardı.
Abdulah Avcı hocanın takımına haksızlık etmemek lazım. İlk yarı kurdukları baskı, yaptıkları top organizasyonu Akhisar'a, G.Saray'a 4 atmalarının hak edilmiş büyük bir emek ürünü olduğunu gösterdi.

STANDARTLARI YOK!
F.Bahçe maçında gördüklerini çalamayan hakemler, yazamayan gözlemci ve temsilcilerin kurbanı olan Beşiktaş dün de maçı 9 kişi tamamladı. Cüneyt Çakır eyyam düdüklerinin havada uçuştuğu son dönemde mükemmele yakın maç yönetti. Kitaba bakarsak sarıdan gösterdiği iki kırmızı kartı da doğru gözüküyordu. Pekala; Cüneyt Çakır veyahut diğerleri Beşiktaş maçlarında bu kartları doğru ve rahat çıkarabiliyorken, aynı standardı neden F.Bahçe ve G.Saray maçlarında gösteremiyor? Türk futbolunun bu standartsızlığı masaya yatırması tartışması gerekiyor.

En yüksek not 8 Demba Ba

En düşük not 5 Cenk Tosun

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA