Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Demba Ba kararı doğruydu

Avni Aker'de ilk 45 dakikayı her iki takım oyuncularının maç önü ısınma turları şeklinde geçirdiğini söylersek sanırım haksızlık etmeyiz. Bu seviyedeki iki takım ve maç için gereğinden fazla stratejik, kontrollü ve de oyun kalitesi düşük bir 45 dakika izledik.
Beşiktaşlı oyuncuların ilk yarı ev sahibini durdurma ve kulübedeki Demba Ba ile ikinci yarıda sonuca gitme planını Trabzon'da uygulayınca, oyun idman düzleminde geçti. Zorlama birer pozisyon dışındaki istatistikler herkesin gözünü 2. yarıya çevirdi. Bilic'in Trabzon'da 4-4-
2'nin çökeceğini görmesi ve çift ön liberolu 4-2-3-1'e dönmesi ve Demba Ba'nın yedek soyundurması doğru karardı.
İlk yarı Beşiktaş'ın istediği şeklinde geçti.
Ba'nın oyuna girdikten sonra klas vuruşu ve attığı gol planın bir parçasıydı. Ba yorgun olsa belki de o vuruşu ıskalayabilirdi!
Trabzonspor golden sonra beklenen reaksiyonu verdi. Ancak Özer'in çıkması yorgun ve düşmeye başlayan Beşiktaş orta sahasını rahatlattı. Bilic'in durgunluğu gidermek için Mustafa'yı çıkarıp Kerim veya Oğuzhan'la orta sahaya takviye yapması gerekiyordu.
Gözler Bilic'i ararken Sivok'u hastanelik eden dirsek devreye girdi. 72'de Fatih Atik ceza alanında topa yükselirken dirseğiyle Sivok'un burnunu dağıtıp ambulansla hastaneye gönderdi. Kolayca Beşiktaş lehine penaltı ve kırmızı verilebilecek pozisyonda aleyhe faul çıktı. Birkaç dakika sonra Ersan'ın çekilip düşürülmesinde ki ciddi penaltı durumunu Cüneyt Çakır hocam bizce atladı.
Beşiktaş zorlu Trabzon deplasmanından 3 puan aldığı için bu verilmeyen kart ve penaltılar bir takımın kaderinde önemli engel teşkil etmedi. Trabzonspor bir gol atsa bu işin vebali ağır olurdu.
Her iki takım ikinci 45'te sergiledikleri mücadele ve futbolla ilk yarıyı telafi etti. Tolgay ve Sosa'nın kaçırdıkları bir yana uzatmada gelen ikinci gol Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda kararlılığını ortaya koydu.

En yüksek not 7 Tolgay Arslan

En düşük not 3 Erkan Zengin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA