Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Tecrübe kazandı

Bursaspor transfer sezonun gözdesi haline gelmiş yıldızlarının ayrılmasıyla bozulan iskeletini düzeltmek için uğraşıyordu. Kadrosunda kumaşı iyi futbolcular olmasına rağmen her takımın yaşayabileceği yenilenmenin handikaplarıyla 10 haftada gel-gitler yaşadılar. Sezon başından bu yana karşısında sezonun en iyi futbolunu Beşiktaş karşısında oynadılar.
Güneş 11'de Quaresma tercihi ile başlarken Ertuğrul Sağlam orta sahada sürpriz ikili yaptı. 7 maçtır oynayan Faty'i kesti toplam 71 dakika birlikte oynayan Bekir&Hosogai ikilisini tercih etti. Maçın başında Cuenca'nın ve Gomez'in art arda kaçırdığı ya da Tolga ile Mert'in kurtardığı pozisyonlar temponun erken yükselmesini sağladı. Bekir'in şutunun önce direkte patlaması sonra Tolga'nın kollarında kalması şansın dün Beşiktaş'ın yanında olduğunun ilk göstergesiydi. Güneş'in ikinci yarı oyuncu tercihleri çok yerindeydi. Sosa'yı çıkarıp Necip'i alarak zayıf kaldığı orta sahayı güçlendirdi. İkinci sarıdan kırmızının etrafında dolaşan Quaresma'yı hemen çıkartıp takımını 10 kişi bırakmaktan kurtardı. Necip'in girişi ile 4-2-3- 1'e dönen Beşiktaş'ta Gomez'in arkasına 10 numaraya kaydırılan Oğuzhan maçın kurtarıcılığına soyunarak gecenin kaderini belirledi.
Galibiyet için daha çok saldıran ve pozisyon bulan taraf ev sahibiydi. Beşiktaş defansı ve de soğukkanlılığını hiç kaybetmeyen Tolga takımının en iyisiydi. Bursaspor'dan da Serdar Aziz, Mert ve Hosogai'yi beğendiğimi söylemeliyim. Bursaspor bu mağlubiyeti hak etmedi ancak dün daha iyi oynayan değil tecrübeli ve şanslı olan kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA